Dette er ikke en flodhest

Har du lagt merke til at når det er noe du ønsker over alt på jord, så er det det eneste du vil snakke/skrive om? Denne bloggen har vært preget av mye gjennom de siste 10 årene, men jeg liker å tro at to av de tingene jeg har skrevet mest om er bibliotekardrømmen og forfatterdrømmen. Jeg har nå vært skolebibliotekar i litt over 6 måneder, og ikke følt for å skrive noe om det. Hvorfor? Fordi det endelig skjedde. Det er ikke noe jeg higer etter lenger, fordi jeg endelig fikk det til og da forsvant trangen til å skrive om det.

Se, en sjøhest

Er det forståelig? Jeg mener, jeg har omtrent ikke blogget en gang – og det tok meg litt tid å forstå hvorfor:

1: Forfatterønsket ble for stort. For mye motstand og alt for mye avslag. En stor del av meg har ønsket å skrive detaljert og sutrete over dette, men det kommer jeg ingen vei med. Så da har jeg bare latt være å skrive «bu hu wæh wæh», og tenkt på andre ting. Hvorfor fortsette å skrive om noe som i de siste årene ikke har endt positivt i det hele tatt? Jeg foretrekker å holde mine barnslige tanker for meg selv. Hvis en person til sier «Bare se hva som skjedde med J.K Rowling! MASSE avslag først!» til meg , kommer jeg til å svare spydig mens jeg fråder litt av munnen.

2: Jeg har ikke lenger trang til å dokumentere alt. Jeg skulle gjerne hatt den trangen, men den har ikke vært der på noen år. Jeg er bibliotekar, jeg får jobbe med det jeg alltid har ønsket og det jeg kan – og det er det. Forfatterdrømmen er ikke lenger noe jeg klarer å aktivt jage etter når jeg allerede har klart å få en fast jobb og inntekt. Det er ganske ok det.

Nå ble jeg  plutselig litt usikker på hvor jeg skulle med dette. Er du med?

For to dager siden oppdaget jeg at jeg hadde fått skilt på dørene inne og utenfor biblioteket. Jeg husker at jeg ble konsultert om dem for noen måneder siden for å sjekke at navnet var skrevet rett. Men jeg ble likevel overrasket da jeg sto og så hele navnet mitt, korrekt skrevet og alt. Og over navnet mitt stod det «Bibliotekar».

Og jeg tenker at det kan jeg leve lenge med.

ikkeetjuletre

 

 

 

 

 

Related Posts with Thumbnails

2 kommentarer | Skriv en kommentar

  1. Miriam sier:

    Det der kledde du(i tillegg matcher du både skiltet og døren din ;)). Jeg synes det er deilig å se at ting går veien, men jeg kan ikke love at jeg skal slutte å tro på at du gir ut bok en dag.

    Men for all del – det er lov å legge ting på hylla og nyte det du har oppnådd.

    :)

  2. Susanne sier:

    Ah, jeg liker skiltet. Det er ulempen med å være vikar, man får ikke et slikt. :)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: