Min Muse og meg: Stealth mode #1

Muse: Hva i all verden er det du gjør?
Meg: … Skriver?
Muse: Nei. Du redigerer. Vi har passert side femti, og du er av en eller annen grunn på side tjue. Jeg er ikke her for å se deg trykke i vei på side tjue.
Meg: Jeg skriver jo bare inn enda en handling! Sånn at det går en rød tråd gjennom –
Muse: Jeg vet hva en rød tråd er. Jeg ER den røde tråden din. Nå gjør vi sånn…. og så hopper du ned til side sekstito. Vi må skrive hva Sebastian gjør nuh, du vet, den LEGOen forsvinner ikke av seg selv.
Meg: Jeg fikk faktisk svar fra LEGO i dag.
Muse: Er det der liste over jobbstillingene de har?
Meg: Ja.
Muse: Hvilke passer best for faren til Sebastian?
Meg: Den, kanskje?
Muse: Nå har du dratt meg inn i denne prokastineringssirkelen din, kom an, minimer vinduet og blås opp Word. CHOP CHOP.
Meg: Jajajajaja.

….
……

Muse: Du er klar over at du skriver fra en gutt sitt perspektiv, ikke sant?
Meg: Ja.
Muse: Ok.
Meg: Hva da, OK? Hva mener du?
Muse: Neinei, bare lurte. Fortsett fortsett. Fortell meg hva helten vår kommer til å gjøre med alt… dette.
Meg: Hvorfor veiver du med hendene dine på den måten? Er det ikke meningen at du skal hjelpe meg her? Bruke Musemagien din, og nei det var ikke et ordspill din fjomp.
Muse: Gah. Ok, la meg prøve litt da.
Meg: …..
Muse: …..
Meg: …….
Muse: ………….
Meg: Du kødder.
Muse: Ganske ofte, men ikke nå.
Meg: Mener du virkelig at..
Muse: Ja.
Meg: Skal jeg bare late som om at jeg er….
Muse: Jepp.
Meg: Hvor kom fotballen fra, da?
Muse: Den har alltid vært der. Du nevnte det til og med i totusenogni.
Meg: Gjorde jeg?
Muse: Ja.
Meg: Åh.
Muse:……
Meg: Øh.
Muse: Nå går jo historien videre, ikke sant?
Meg: Jo… jeg er bare litt skeptisk til den robot og zombie-vrien i midten her… dette er jo ikke akkurat The Walking Dead møter I-Robot.
Muse: Trodde ikke du kom til å merke den der. Jeg skriver jo ganske…. stealth mode, ikke sant.
Meg: Du trenger kaffe.
Muse: ENDELIG HERREGUD JEG TØRSTER IHJEL.

Related Posts with Thumbnails

11 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. fivrelden sier:

  Denne var fin. Ja, sånn kan samtalen med musen være. Jeg kaller den skriveren i hodet og noen ganger lever den helt sitt eget liv, men stort sett er den i dialog. Ganske ofte murrer den, særlig nå for tida, siden vi prøver å skrive masteroppgave. Men når den presses ( eller presser) meg og vi kommer ut av stampa, blir vi begge i fly. Lykke til med skrivingen videre. Det passer så godt på Ibsens fødselsdag.

 2. Fivrelden: Jeg tror jeg burde ha begynt tidligere med å dokumentere disse mentale dialogene med frøken/herr Muse, siden dette er en ganske mild en. Noen ganger når vi er ekstremt enige så oppfører Muses seg som Pingu på speed.

  og: Takk! :D

 3. fivrelden sier:

  Jeg har selv skrevet ned noen av disse samtalene med » skriveren i hodet» Hun ligger vel et sted mellom friskrift og dialog. Men har ikke lagt ut dem.

  Bare hyggelig :)

  Huff, de mattestykkene for å kommentere her. ;/

  Feil: Du har skrevet inn et feil svar på regnestykket. Vennligst gå tilbake og forsøk igjen.

 4. Fivrelden: Angående regnestykkene,
  Jeg må rett og slett ha dem i bloggen fordi hvis jeg ikke har det, så får jeg opp mot 245 spamkommentarer hver eneste dag som jeg må gå gjennom, og så slette. Jeg beklager hvis det tar piffen ut av noen fra å kommentere, men det er jo tross alt kommentarer og leserene som gjør at denne bloggen fortsatt eksisterer (på en måte).

 5. fivrelden sier:

  Takk for forklaring :) For meg som har dyskalkuli er tall en fremmed verden. Men kommer ikke til å slutte å kommentere, altså. Det var bare et lite frust når tallene steg. Tall er mystiske. Spam er absolutt ikke hyggelig. Jeg skjønner deg godt der.

 6. Fivrelden: Vi har jo begge dyskalkuli. Jeg må bruke ca 4 minutter hver gang jeg skal logge meg inn på min egen blogg, for å forstå regnestykket som dukker opp. Jeg liker å tro at jeg hjelper meg selv.

  <3

 7. fivrelden sier:

  Ja, det er sant. Å se det som en trening er en fin måte å se det på. Kanskje jeg må adoptere denne tankegangen :)Og det er jo ikke farlig å feile heller. Den sier heldigvis ikke at du er en spambot, du får ikke forsøke igjen. Da er det ikke farlig!

 8. Min Muse ønsker å kutte inn med følgende kommentar «Spamboter har fått betydelig lite oppmerksomhet i media. Stakkars roboter.».

 9. fivrelden sier:

  Nå fikk du meg til å smile :)

 10. Uglefu sier:

  Du må definitivt legge ut flere sånne indre dialoger Elisabeth! Æ hold på å dett ut a senga her av ufrivillig total flireristing!

  hehe :P

 11. Uglefu: :D Hurra! Det kommer flere, tro du meg!

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: