Bokblogg: Da jeg lot deg gå av Gayle Forman

Denne anmeldelsen er i to deler. Det er en del om boken, og en del sjangeren og andre forfattere. Alt blir litt tydeligere etterpå. Det er en stund siden jeg har vært med på Cappelen Damm sin bokbloggturne, og når tiden var kommet for å velge bok jeg ville lese, var det ganske lett. Jeg sendte tilbake en liste på fire eller fem bøker, men endte opp med å få en bok i posten som jeg skal anmelde i dag.

Boken heter ”Da jeg lot deg gå” av Gayle Forman (du finner henne på twitter også!) og er en frittgående oppfølger til ”Hvis jeg blir” (som var den aller første boken med i bokbloggturneen).
I beskrivelsen av boken kan man lese dette:

”Hun dro for å begynne på Juilliard. Han kjørte henne til flyplassen. Hun ga ham et farvellkyss. Sa at hun elsket ham høyere enn livet. Så gikk hun gjennom sikkerhetskontrollen. Og kom aldri tilbake.
Det har gått tre år siden den tragiske bilulykken. Tre år siden Mia forlot Adam.
Nå bor de på hver sin kant av landet. Hun er i ferd med å bli en av verdens ledende cellister. Han lever ut myten om sex, drugs & rock and roll. Sammen med sin like berømte kjæreste er han en gjenganger i sladrebladene. Men da Adam plutselig får et døgn for seg selv i New York, fører skjebnen ham sammen med Mia igjen – en siste gang.”

Jeg har ikke lest den første boken, så når hovedpersonen plutselig møter Mia igjen i New York, er det med en gang veldig mye ”bagasje” bak dem som jeg ikke forstår. Adam er altså blitt en rockestjerne, en bad boy. Når han møter Mia igjen, blir det konfrontasjoner. Nå vil jeg ikke si alt for mye, i tilfelle du har lyst til å lese boken, men det jeg kan si er at du får en fin leseropplevelse. Uansett om du har lest den første boken eller ei (det er jo en fordel, så les den først), så er det noe med skrivemåten til Forman som tar deg med videre. Hun setter seg inn i hodet på karakterene sine, og jeg tror på det hun skriver.

Så har vi del to.
Forman skriver ”Young Adult” , i likhet med mange amerikanske forfattere. Hun er også gode venner med flere av mine idoler, nemlig John Green og Maureen Johnson. Jeg har fortsatt til gode å se John Green og Maureen Johnson bli oversatt til norsk, men de har allerede blitt utgitt i blant annet Sverige. Etter min mening er faktisk deres bøker bedre enn romanen til Gayle Forman, og jeg håper at Cappelen Damm eller andre forlag kan prøve å oversette bøkene deres. Det hadde mange Nerdfighters blitt sjelglad for.

De andre som har lest boken finner du HER.

Related Posts with Thumbnails

2 kommentarer | Skriv en kommentar

  1. Karoline sier:

    Har ikke lest «Da jeg lot deg gå», men har lest boka den oppfølger og den likte jeg veldig godt. Fint at oppfølgeren altså var god også :) Egentlig kommenterer jeg mest fordi jeg elsker sjangeren Young Adult selv og er så utrolig enig med deg. Jeg liker jo best å lese bøker på engelsk personlig, men John Green (som jeg har lest alt av) og Maureen Johnson (som jeg bare har lest en bok av, men den har jeg til gjengjeld lest fire ganger) syns jeg absolutt burde oversettes til norsk. I det hele tatt er det mye bra i den sjangeren som burde oversettes til norsk og jeg legger til en personlig favoritt på listen, nemlig A.S. King, hun har geniale bøker som alt for få i Norge har hørt om =D Så dette er en «nikke enig»-kommentar, håper det går bra :) Ha en fin dag!

  2. […] bloggere om boka: Ungdomsboka Pervoluto Bokelskeren Sammensurium Barnas leserom Skolebibliotekaren Ikke bare ei […]

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: