En dag på utdanningsmesse

Det er en sånn dag. Da alt egentlig kan skrives ned som en liste med gjøremål, tidspunkt, hendelser og utfall. Spennende! Sjå:

• 12:00 – skolen busseruller til Utdanningsmessen i Bergen. Jeg har egentlig ikke tenkt å bli med, men plutselig finner jeg og Siv ut at det er bare å henge seg på. Dessuten har jeg jo funnet ut for bare to dager siden at jeg skal studere på Universitet i Tromsø. Hva?!? Sier du. Hva da?! Jo: Dokumentasjonsvitenskap! Hva er det? Spør du. Jo, det er bibliotekarutdannelse. Herrrrlig.

• 12:45 – det går opp for meg at UIT kanskje har en egen bod hvor de vil ”verve” folk. Dette gleder meg.

• 13:00 – utenfor messens dører står det gjenger med forvirrede, redde og fryktinngytende ungdom fra 10 klasse trinn og oppover (at 16 åringer er der skremmer meg litt – må de bli voksne så fort da? Ok!). Greit, kanskje ikke akkurat sånn, men alle prøver å se veldig kule og opptatt ut. Pah.

• Her mister jeg all begrep om tid. Jeg har 1 time på meg å finne boden til UIT og bli bestevenn med en av de som studerer der. Jeg blir også midlertidig slått ut av fokus fordi jeg får øye på gutter som IKKE går på Folkehøgskolen min. Haba haba.

• Siv og jeg blir tilbudt studiebrosjyre for noe med kjøttdeig.

• Jeg begynner å si ”Tromsø!” relativt høyt flere ganger i håp om at noen peker meg i riktig retning. En mann med lilla tights peker meg i riktig retning.

• Hurra! Jeg tror klokken er ca kvart over og endelig er min frelser her! Jeg huker tak i en søt jente og dumper alle mine bekymringer angående utdannelsen min. Hun ror meg til land og jeg ser lyset. Rly.

• Jeppjepp. Nå kan jeg gå, jeg har planlagt tre år av livet mitt og…. Siv og jeg oppdager en gutt i militæruniform og følger etter ham.

• Vi står og ser på gutter i uniform som køer foran Forsvaret.

• Står der fortsatt. Jeg ser på dem, men fra nå av tenker jeg stort sett bare følgende ord om igjen og om igjen: ”Tromsøøøøø!” ”Dokumentasjonsvitenskap!!!!” ”Bibliotekar!!!” ”TROMSØ!!!!”

• Møter en venninne fra Gymnas. Det er kult. Vi prater og oppdaterer hverandre. Og klemmer. Tromsø!

• Siv og jeg mister hverandre og jeg føler meg en anelse fanget blant alt for mange hormoner. Får øye på flere kjærestepar og blir ikke sur på dem i det hele tatt. Tromsø!

• Får en gratis veske med logoen til Høgskolen i Finnmark printet på, blir tilbudt økologisk juice.

• Følger etter en søt gutt.

• Rømmer fra søt gutt som begynner å følge etter meg. Var ikke søt likevel.

• 13:55 – bussen ankommer og stort sett hvert eneste ord ut av munnen min er enten Tromsø. Bølger av misunnelse fra mine medelever kommer mot meg da de har fått det enda vanskeligere å velge. Noen vet hva de vil inn på, men vet de ikke kan komme inn.

• TROMSØ!!!!!

• Nå er jeg glad.

Related Posts with Thumbnails

9 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Silje sier:

  Hørtes jo ut som en spennende ufornuftig dag XD (likte spesielt det med «søt gutt»).

  Skal dit i morgen eg, får se etter UIB;)

 2. Kjemiker'n sier:

  Gratulerer! En herlig følelse å vite at man har valgt rett!

  Forøvrig skal Tromsø være en fantastisk by;)

 3. emelie sier:

  Oi, så bra. Det er alltid en herlig følelse å finne ut hva man faktisk vil :)

 4. Renate sier:

  Tromsø E en bra by!! :)

 5. t sier:

  «Siv og jeg blir tilbudt studiebrosjyre for noe med kjøttdeig»

  Okay, dét fikk meg til å le høyt og lenge.

  Gratulerer med riktig valg og greier. Tromsø er visstnok trés superb, så nå kommer jeg på besøk!(og, øh, husker du meg, din udugelige brevskriver-venninne, som, vel, ikke skriver brev?)

 6. Elisabeth Iskrem sier:

  Emelie: Det er en lettelse!

  Renate: Ja, det håper eg:D

  T: Ja, Siv er visstnok på nesten romantisk stadie med kjøttfyren fra før, så tilbudet ble presentert ganske gladelig. Du bør komme på besøk, ellers så.. ja! Send brev brev brev i boken jeg sendte deg? :D
  Åh, ja – velkommen!

 7. Elisabeth Iskrem sier:

  Kjemikeren: Du har returnert!

 8. galithralia sier:

  Jeg skal være så egoistisk og si at du ikke kunne ha valgt et sted lengre vekke fra moi :P du er i åsane no og jeg ser deg knapt. Hvordan blir det når du er i Tromsø??? =S. Det var den egoistiske delen =P
  Det er flott at du har funnet ut hvor du skal og ikke minst hva du skal :D er glad for deg :D mange klemmer fra meg

 9. Simbelmynë sier:

  Enig med Renate:) Tromsø e en fin by:D Det e jo der æ e ifra:D Lykke til med ka enn som skjer:)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: