Metaforisk fosterstilling for en gammel blogger

Selv etter syv år hvor jeg har blogget/truet med å slutte å blogge og ellers latet som om bloggen ikke eksisterte helt til noen (meg selv) påpekte at den faktisk VAR der….. *pustepause*…. så har jeg fortsatt ikke lært. Hva jeg mener? Jo. Når jeg sier i en bloggpost at «jeg skal skrive mer i morgen» så er den umiddelbare effekten av dette at jeg ikke kommer til å skrive noe i morgen, rett og slett fordi jeg har plassert hjernecellene mine i en apatisk tilstand av «forventingsangst». Eller sceneskrekk, for dere teatermennesker. Jeg lærer aldri, og i flere dager nå har jeg vært livredd for å ytre et eneste ord inne på Sammensurium fordi jeg bare tenker «ja men det jo ingen som kommer til å kommentere lenger for du driver jo bare med sammendrag og du vet heller ikke hva bloggleserne dine faktisk vil lese for tiden SE OPP FOR NESEHORNET!».

Derfor er jeg nå inne i Kaffebønnens personlige «survivalmode», hvor jeg blankt ignorerer hva jeg tidligere har blogget om, og raser videre mot noe der framme, akkurat som det tidligere nevnte capslock-Nesehornet.
Livet mitt dreier seg for tiden om dette:

og at jeg og mannen snart får oss en valp. Jeg har endelig klart å komme inn i en slags «bare se, ikke kjøpe» modus hver gang jeg setter mine ben på jobb (bokhandelen på Litteraturhuset, for de av dere som ikke har fått dette med seg), og på lønningsdagen klarte jeg faktisk å styre unna alle steder som selger bøker. Til slutt var det Bodyshop som kidnappet meg og lommeboken. Jeg prøvde så godt jeg kunne å ikke hikste da jeg skulle betale, men for alt jeg vet nøs jeg bare da hun sa totalprisen. We will never know.

Rett etter at jeg i dag hadde kjøpt gave til en i familien, vandret jeg inn på en 7/11 for å kjøpe noe drikke. Jeg nekter å si hvilken type drikke det var, bare at det er i familie med «kokosnøtt».
Selgeren så rart på meg og sa «Er du sikker på at du skal ha den?»
Jeg: «Ja, er det… galt?»
Selger: «Nei nei! Det er bare at den har en ganske spesiell smak…»
Jeg: «Men det er sånn jeg liker det, jeg er såpass spesiell selv.»
Selgeren valgte da å gå et steg bakover og bøyde seg en anelse fram: «Du har rett. Jeg bøyer meg i støvet.»

Hva har bloggleserene mine lært i dag da?
At hver gang de ser eller hører ordet «nesehorn», kommer de til å se/høre det i capslock.

NESEHORN

NESEHORNBALLETT

Related Posts with Thumbnails

17 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Fivrelden sier:

  Gjett om jeg likte modellen om bokkjøp. Jeg tror alle bokvenner grubler på samme vis når de ser en ny bok de ønsker å eie. Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg kan jo bare låne den fantastiske boka på biblioteket og jeg elsker bibliotek og den solidariske modellen rundt bøker til alle. Men ender likevel svært ofte med å eie dem selv.

  Og så fantastisk med hund. Hva slags rase? Jeg lenger veldig etter hun i livet mitt siden boxeren vår døde for noen år siden.

  God helg :)

 2. Fivrelden sier:

  Jeg lengter ikke etter hun, men hund. Huff. ;)

 3. Fivrelden: Takk for kommentar! Cyberkaffe til deg. Den modellen har lenge vært min forbannelse. Jeg trenger jo å kjøpe bøkene slik at jeg kan ha mitt eget bibliotek og når jeg fyller 80 så trenger jeg ikke lenger parfyme fordi da *lukter* jeg bøker og det er jo en BESTSELGER i seg selv.
  Vi får en langhåret Collie (tenk Lassie), en tispe, og hun er snart 4 uker gammel. Gledermegsånn.

  Og god helg til deg også, måtte den smake bedre enn den overraskende oppdagelsen når man fyller et glass med det man tror er kaldt vann, men så er det lunkent. SÅ HA EN RIKTIG GOD HELG UTEN KJIPE OVERRASKELSER!

 4. Stine sier:

  Jeg har selv endelig klart å ikke skulle handle bøkene i bokhandelen. Mest for at jeg faktisk ikke ønsker en drøss med bøker i leiligheten (ja, jeg vet det, det er en skam, but I don’t care). Uansett; cred til deg for ikke-kjøp av bøker.

  Bodyshop, derimot. Der kan jeg godt være med og handle. For velvære-«dilldall», det liker vi. Enda det sjelden blir tid til å bruke det opp.

  Når det kommer til bloggens innhold, så synes jeg ikke du skal føle deg bundet av tdligere innhold. Og nei, jeg sier ikke det fordi ble fast bloggleser i dag. Er vel heller at jeg synes skal representere det du vil formidle i dag, og ikke i går. Så skriv det du vil, noe sier meg at det blir fantastisk uansett.

  Forresten; du er awesome. Don’t Forget To Continue To Be Awesome.

 5. Stine: DFTBA. French the Llama. (Takk!! Du er bra). Jeg liker det du skrev her : «…jeg synes skal representere det du vil formidle i dag, og ikke i går. Så skriv det du vil, noe sier meg at det blir fantastisk uansett.» Meget bra formulert.

 6. Fivrelden sier:

  Bare hyggelig. Det er morsomt å følge noen nettdagbøker utenom min egen og jeg liker det du skriver om. Ja, eget bibliotek behøver man. Mamma og pappa har et og det er et deilig sted å sitte sommerstid.

  Jeg synes de langhåra colliene er fantastiske. Et minne fra jeg var liten og på mitt første amerikabesøk er en collie som gikk tett ved siden av åtteåringen. Den bare kom og fulgte meg hele dagen. Gjett om jeg fikk lassiefølelsen. Sammen med boxer og toller er det en av rasene jeg har fundert på som min neste hund.

  Takk for gode ønsker og for kaffe. Jeg har marsipanegg, så du er velkommen til å forsyne deg. Synes det passer utmerker til kaffe og til te. Vi satser på en strålende helg for oss begge.

 7. thea sier:

  åååh hund :) Når kan jeg komme på besøk? hahaha

 8. Thea: ;) Søt du er. Juni, kanskje!

 9. Guro sier:

  Gratulerer med viljestyrke i bokhandelen!

  Visste du at det fins ein parfyme som skal lukta som gamle bøker? Hugsar ikkje namnet akkurat no, men han fins, og er sikkert ikkje god for lommeboka, men du slepp å venta til du vert 80 år før du kan lukta som ein vakker bukett bøker.

  Forstår veldig godt kva du meiner med forventningsangst etter at du har sagt «skriver mer i morgen/senere». Hjå meg får forventingsangsten det til å gå frykteleg lenge mellom kvar gong eg skriv noko, fordi eg tenkjer at når det er så lenge sidan sist, så må det vera veldig bra det eg skriv, og så får eg ikkje til å skriva noko. Og slik går dagane, heilt til eg hugsar det enklaste trikset av alle: Start på nytt. Og så løsner det.

  Er enig i det Stine sa, «Er vel heller at jeg synes skal representere det du vil formidle i dag, og ikke i går. Så skriv det du vil, noe sier meg at det blir fantastisk uansett.» I dag er alltid betre enn i går, og du skriv fantastisk, så kjør på.

 10. Guro: FINNES DET EN SLIK PARFYME?! I must own it.
  Takk for kjempefin kommentar, nå føler jeg meg litt mer normal ang. bloggingen min. Det føles egentlig som om jeg begynte i fjor og enda ikke har nådd toppen. Eller kanskje jeg har det, men jeg var for opptatt med å pirke teblader ut av teen for å legge merke til det.

 11. Guro sier:

  Aha, no fann eg artikkelen i arkivet (eller bladhaugen): Parfymen heiter Paper Passion, og er resultatet av eit samarbeid mellom Gerhard Steidl, Geza Schoen og Karl Lagerfeld. Vil ha!

  Toppen er gjerne like lett å nå som horisonten. Teblader er lettare å leggja merke til. :)

 12. thea sier:

  Juni er ganske fullpakket :P Er du hjemme i Juli?

 13. Thea: Ja, det er jeg:)

 14. thea sier:

  Juhuu :) Da kommer jeg på besøk!

 15. thea sier:

  Har allerede kjøpt The Gone-Away world :P

 16. Thea: STOLT AV DEG! Les den sakte (det kommer du ikke til å klare) og ha en engelsk ordbok ved din side, han har noen finurlige ord av og til.

  Men du vet, at du kan svare på mine kommentarer i bloggen din… i ditt eget kommentarfelt? ;)

 17. Keischa sier:

  Grublet veldig over bokstaven A. Visste ikke den var så vanskelig. Men til slutt dukka det rette ordet opp. Og det var nå ganske innlsyende. He he!

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: