Fordi jeg må forgripe meg på Kant en gang til

Jeg forbereder meg på 2012. Det neste semesteret. Nå skal jeg bruke min siste konte sjanse på ex-phil, og det blir samme variant som den første gangen. Du vet, den gangen jeg og Elizabeth M måtte stå og høre på den grundige forklaringen på hvorfor vi strøk og jeg knakk sammen i gråt? Elizabeth M flyttet fra Tromsø som følge av dette, og jeg prøvde meg en gang til uten bedre resultat. Det er litt som å være Bambi. Jeg står på isen, og er midt i mellom å falle og å beholde balansen. Det kan gå begge veier, og jeg prøver å ikke falle. Det kan ikke overdrives nok hvor mye jeg gruer meg. Det blir et hektisk semester hvor jeg starter med 5 emner, men skal velge 4.

Fortsatt venter jeg på det siste eksamensresultatet (de tre andre er ikke mye å skryte av), og jeg har vel egentlig mistet litt lysten på å studere. For jeg forstår visst fortsatt ikke hvordan en akademisk oppgave skal skrives, og det er dette som gir meg de dårlige karakterene. Skal jeg skylde på at jeg vil bli ”Forfatter”, og ikke akademiker? Jeg vet ikke. Det eneste som er sikkert er at jeg prøver så godt jeg kan, og får ikke akkurat noe ut av det. Utdannelse for meg er nå bare noe jeg prøver å få fordi det kan hjelpe meg med jobb etc. Av og til skulle jeg ønske at jeg ikke vil bli forfatter, bare sånn at jeg ville klare å skrive akademiske oppgaver slik foreleserne vil jeg skal skrive dem. Selv om de aldri forklarer hvordan de skal skrives, men gir det samme noe forvirrende utkastet til alle.

Det er virkelig ikke noe som er så skremmende som å ikke vite hvordan det kommende semesteret vil bli. Det er isglatt og dårlig føre. Ønsk meg lykke til?

Related Posts with Thumbnails

4 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Elizabeth M sier:

  «Det eneste som er sikkert er at jeg prøver så godt jeg kan, og får ikke akkurat noe ut av det.»

  Der klarte du å oppsummere alt jeg har tenkt og følt de siste månedene med en setning.

 2. Gitte sier:

  Lykke til! : )

  Exphil er ikke satt opp i studieplanen før i 5. semester på mitt studie, så jeg er nysgjerrig på hvordan det blir. Det blir forsåvidt mitt første og eneste «lesefag» på universitetet siden jeg studerer realfag, så det blir definitivt annerledes – på godt og vondt.

  Dette semesteret har jeg valgt å ta deltid siden jeg har mulighet til det. Jeg har funnet ut at det ikke gir gode resultater eller god selvtillit å gape over for mye. Veldig spent på om det gir forbedring. ^^

 3. Myrsnipa sier:

  Heisann :)
  Jeg fant deg og jeg ville bare si at ex-phil er kjempedustete og at man faktisk ikke er dum selv om man stryker i dustefaget! Jeg strøk så det sang i både logikk og filosofihistorie, men det ble da folk av meg likevel.
  Ellers godt nytt år og lykke til; det kan ikke bli annet enn bedre :)

 4. Synne sier:

  Håper det siste eksamensresultatet ble bra og at du har kunnet klarne tankene i ferien, slik at du er klar for neste etappe!
  Så fine farger bloggen din har, forresten. Dessuten blir jeg glad av Neil Gaiman-sitatet øverst (egentlig blir jeg vel glad av alt han noensinne har sagt og skrevet, hihi).
  Riktig godt nytt år og lykke til!

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: