Every day, something we make makes your life better. Usually.

Jeg har en vannblemme på tungespissen. Den har vært der i litt over 1 uke, og driver meg sakte men sikkert til vannvidd. Det er som å ha en daff kråkebolle i munnen, så hver matbit føles som tredje verdenskrig. Det har gått opp for meg glad jeg er i alle kroppsdelene mine, og når en av dem da ikke fungerer like bra som andre deler, resulterer det i at alt jeg gjør blir kaos. Klimaet i Tromsø gjør derfor at jeg får eksem på samme plass, gjerne i flere måneder. Jeg snakker om min venstre langefinger. Den pokkers langefingeren. Jeg har til og med hatt betennelse i den, så mens mine fire andre fingre var av normal størrelse, var langefingeren rød og pølsete. Dette gjorde at jeg nesten ikke klarte å lage mat, skrive eller vaske håret. Hele kroppen min oppførte seg som om jeg var døden nær, bare på grunn av litt eksem på en finger. Som et resultat av dette må jeg av og til gå med bomullshansker, og late som om jeg er en dansende Michael Jackson (jeg ikke, men jeg gjør det).

Det er også den tiden av året jeg ikke vet om jeg er forkjølet, har pollenallergi eller er hypokonder. Mest sannsynlig er det en blanding av alle tre, resultatet er det samme og jeg føler nesen min smelter. En fordel med å bo i Tromsø er at pollenallergien min ikke aktiveres like fort som den gjør når jeg er hjemme i Bergen. Men siden jeg var en rask tur til Bergen i helgen, har den bestemt seg for å bli med meg tilbake til Tromsø. Det er de små tingene, som egentlig ikke er viktig for noen andre enn meg selv, men som jeg velger å murre over. Dette kan også kalles idioti. Men den kråkebollen i munnen min driver meg til vannvidd, og gjør at jeg biter meg selv på innsiden av munnen hele tiden.

En annen sak er at jeg i mai ikke lenger er studerer Dokumentasjonsvitenskap. Søknaden min til uni om å slippe tallbaserte fag ble avslått, men det har jeg forståelse for. Når man tar dok.vit må man ha disse emnene for å få Bachelor i faget, og tar jeg dem ikke kan jeg ikke akkurat fortsette. Så i august blir jeg en Litteraturstudent, som så mange andre. Jeg startet på dok.vit med de rette intensjonene, men det hele ble litt for mye når jeg aldri følte at jeg faktisk lærte noe om det jeg virkelig vil bli. Alle jeg har snakket med sier at jeg likevel kan bli bibliotekar med Bachelor i Allemenn Litteraturvitenskap, så jeg håper det går bra. Noen vil kanskje si at jeg burde ha byttet studie for lenge siden, men jeg er glad for at jeg har fått den erfaringen jeg har til nå og faktisk får hjelp av UiT til å studere videre. Neste kråkebolle blir ex-phil (ex-bajs).

Som 8 åring hoppet jeg 3 meter fra et tre for å slippe unna noen plageånder og klarte bite meg selv i tungen. Det resulterte i en massiv vannblemme og en nesten ødelagt tunge i flere måneder. Jeg har faktisk lyst til å hoppe ned fra et tre denne gangen også, bare for å bli kvitt faenskapet. I stedet skal jeg nå prøve å stikke hull på den med en saks. Hvis jeg ikke overlever dette, vit at jeg syntes du kler den genseren du har på deg der du sitter.

Related Posts with Thumbnails

11 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Julia sier:

  Jeg har fått et par sånne blemmer på tunga før, det ERSÅ forferdelig. Håper du ikke klipper av deg tunga. Jeg har faktisk akkurat kjøpt genseren min, som du så fint komplimenterte. Kosta 30 kr. Real bargain. :D

 2. Julia: Kråkebollen er DØD! MWhaha. Seieren er min. Og ja, du ser nydelig ut, you foxy lady.

 3. ziarah sier:

  Godt å høre at eksperimentet gikk bra!! Og jeg håper du vil trives som litteraturstudent – tror forøvrig det er mange flere som studerer dok.vit eller biblioteksfag enn det er som studerer litteraturvitenskap, så du er i mindre grad «en av mange» om du studerer litt.vit enn om du går dok.vit. Uten at det sier noe kvalitativt om noen av studieprogrammene :)

  Jeg tror jeg har mange av bøkene fra første året på litteraturvitenskap liggende ennå, forresten, om du trenger å låne.

 4. Ida: Takk for kommentaren! Jeg tviler ikke på at du har rett:) Jeg vil gjerne låne bøker av deg, det hadde vært fantastisk for økonomien min.

 5. ziarah sier:

  Jeg har nok ikke alle, men bare si ifra når du har lista over pensumbøkene, så ser vi på det da :)

 6. Kressstina sier:

  heh..jeg likte faktisk ex.phil, jeg.. Det var ikke det aller enkleste, men ikke det vanskeligste heller. Også får man jo lære om alle de filosofene man har hørt om men egentlig ikke kan noe om! Men det er jo hver sin smak :)

  Jeg har faktisk søkt på stilling som studentvakt på biblioteket her, og tror jeg har en god sjanse. Ikke at jeg har tenkt å bli bibliotekar når jeg blir stor, men det høres faktisk interessant ut så det er også en mulighet om andre ting slår feil.

 7. Naitzel sier:

  Det er synd at man ikke kan gjøre alt man vil her i livet. Men husk at alt går bra til slutt så lenge man gjør sitt beste :D Det er et av mine livsmotto, og det har fungert utmerket til nå.

  Takk for kompliment! Jeg syns den genseren jeg har på nå er blitt litt for liten etter at jeg vasket den i for varmt vann, men hvis du sier den er fin så beholder jeg den. Så skåner jeg planeten for en genser!

 8. difference sier:

  Hva med bachelor i bibliotek og informasjonsvitenskap i Oslo? Det er ikke like mange tall her…

  Om du vil bli bibliotekar, mener jeg. Det er vanskelig å få seg bibliotekarjobbene uten godkjent utdannelse.

 9. Hei Difference: Oslo er dessverre uaktuellt for meg. Det er alt for dyrt og slike ting:/

 10. difference sier:

  Men da så. Det er visst messt i Oslo det er krav om den derre utdannelsen for å bli bibliotekar, for er det så mange om beinet for hver jobb. Og det gjelder ikke over alt, så lykke til!

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: