Baby in the corner

Når man er gift, relativt ung, forelsket og er 4 dager unna sin første bryllupsdag er det veldig risikabelt å holde på en baby. Det skjer flere ting samtidig. Man blir tankefull. Flere følelser ønsker å få sagt sitt veldig fort, og mange er en egen versjon av «Jeg vil også ha en!!». Det er litt stressende for hodet. De gangene Frode holdt den lille krabaten, begynte jeg selv å se for meg ham som en far. Jeg var, og er fortsatt, en hormonell katastrofe hvor livmoren min skriker etter utvidelse og vil si «Heihei, tuttuttutt!!» i høy oktav til min egen unge.

Så har vi problemet. Jeg er livredd når jeg holder nevøen min. Hele kroppen min blir stiv, armene mine tror de er sterkere enn det de egentlig er, men de vet ikke hvordan de skal holde en liten baby. Det neste som skjer er at jeg tror jeg kommer til å miste grepet slik at hodet hans faller bakover. Det skjer ikke, men tenk om jeg ikke holder ham rett? Av en eller annen grunn hadde jeg forventet at jeg skulle klare å holde ham som en erfaren mamma med en gang. Det er med et lite fnugg av misunnelse jeg ser hvordan svigermor holder den lille krabaten like lett som en pute.

«Nå skal du fortelle meg hva du har tenkt på i hele dag,» sa Frode på kvelden, og jeg begynte å fortelle hvor frustrerende det var å ville ha en baby på et slikt tidspunkt, og på samme tid ikke føle seg klar i det hele tatt. En hælvetes sammensurium.

«Kom an, så lager vi en baby!» sa han så og rullet seg spøkefullt opp på meg. Jeg fortsatte min babytirade, og han svarte. Hormoner liker ikke å vite at de ikke får gjøre som de vil bare fordi kroppen de okkuperer er student fram til 2012. Hormoner forstår heller ikke at det er en god del ubehagelige ting som følger med en graviditet, så de velger å tenke minst mulig på dem, og heller se for seg at en baby aldri velger å bæsje i bleien mens tante har nevøen å fanget og hånden under baken. Hormonene ser heller på alle de fine ansiktsuttrykkene til babyen, og prøver å gjøre alt i sin makt for at babyen skal smile. Et smil og livmoren får en orgasme.

For øyeblikket er det fint å være Tante Elisabeth, jeg må bare saksøke babytankene mine samtidig.

Bildet er hentet herfra. Takket være en obersvant leser, har jeg fått vite at bildet er tatt av Anne Geddes;  http://www.annegeddes.com

Related Posts with Thumbnails

2 kommentarer | Skriv en kommentar

  1. Eva sier:

    Bildet er tatt av Anne Geddes; fantastisk fotograf! http://www.annegeddes.com
    Jeg liker bloggen din :-)

  2. Takk for fotograf-info! Skal sette det inn i teksten. Og velkommen skal du være;)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: