«Party» is not a verb

Jeg har vært innom forskjellige stadier de siste dagene, noe som sikkert ikke overrasker deg. Fra å være en klump som skjelver og har lyst til å gråte, til total ignorering av hvilken dato det er fordi da vil sikkert ikke eksamens dagen komme.

Men så fikk jeg et lite gjennombrudd mens jeg leste om filosofen Hume, og jeg husker at jeg tenkte «Dette er jo logisk! Dette er følelser som jeg forstår!». Et eller annet sted inni hodet mitt begynte et skolelys å blinke, og jeg begynte å forstå hvorfor forfatterne skrev ordet «empirisme» 13 ganger i løpet av 5 setninger. Ok, det var løgn, dog det var LIKE før.

I dag har jeg lest ferdig hele pokkers Filosofihistorie-pensum og jeg er ikke det minste deprimert. Når jeg i tillegg har boken «Dannelse» hvor filosofi er forklart til en som har glemt masse, aner jeg håp. Jeg kaller dette stadie 5: Akseptabel fornektelse av mulige hendelser. Helgens neste mål blir å forstå begrepene i Etikkboken og at jeg skal huske dem. Jeg er klar, til å ha eksamen på onsdag 2 desember klokken 8 om morgenen, og komme inn i rommet dirrende etter 3 kopper kaffe. Håp på at professoren og læreren er fyllesyk, sovende eller har migrene!   Klokken syv samme kveld blir det festlig avslutning, og jeg skal aldri ha ex.phil igjen. Jeg tror at Ida forstår min vrede, ettersom vi møttes ved en tilfeldighet idag, for første gang, midt i mitt Hegelsinne.

verbjævel

Related Posts with Thumbnails

9 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. ziarah sier:

  Haha! Er plakaten fra Imladrisbula? :D Skjønner absolutt din vrede! Selv om man nok kommer over ting som er interessante og nyttige iløpet av ex.phil er det aldri tid til å virkelig sette seg inn i alt og fordype seg i det som er mest interessant, så det er i det hele go store ekstremt godt å bare være ferdig med sånn at man kan begynne på det man -egentlig- studerer :)

  Når det gjelder min eksamen har jeg vært på total-ignorerings-stadiet i heeele dag. Bare prata tull med folk i klassen istedet for å lese :P

 2. ziarah sier:

  Og så var det veldig hyggelig å treffe deg :) Gleder meg til å lese ‘Fant du henne, Anton?’ i kveld ^^

 3. Ida: Nesten! Den er fra døren RETT ved! Tror ikke det rommet er i bruk lenger. Jeg gleder meg sånn til å jobbe med bibliotekargreier!

  Og det var veldig fint å treffe deg også! Gleder meg til å høre hva du syntes! Du skal jo ha mer med ham å gjøre etter hvert;)

 4. Galithralia sier:

  åå krysser fingrene for deg vennen! Min siste eksamen er 10 desember snufs :(

  Men skal huske å krysse fingrene for deg! :)

 5. Monica sier:

  Hehe..=) Jammen, det var jo betryggende å høre..=)
  Håper du blogger litt om hvordan eksamen var og ble, skriv gjerne så bra at jeg kjenner LUKTA av lokalet og papiret..:P

 6. Sexy Sadie sier:

  Jeg elsket Ex.Phil og vestens tenkere. Hva er vel livet uten Locke, Hume, Rosseau og Kant.

  Man vet jo aldri hva stolen tenker om seg selv.

 7. Sadie: Der må jeg si at jeg her heftig uenig med deg. Livet mitt klarer seg utmerket uten nevnte filosofer.

  Monica: Jeg skal gjøre mitt aller beste! ;)

 8. Sexy Sadie sier:

  Men hvilke filosofer liker du?

 9. Jeg har sansen for Hume, foreløpig:)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: