«Du setter jo hele filosofien i VANRY!»

«Konsentrer deg om det du vil utrette her i dag,» sier yogainstruktøren til oss. Vi skulle ha et mål med denne timen, et mål om å akseptere noe eller rett å slett tenke på det som vi vil få unnagjort. Jeg trekker pusten i yogastil og tenker «Jeg skal gi slipp på snøen, jeg skal godta snøen». For det er en kjent sak at jeg er ikke her oppe i Tromsø pga været. Jeg er her pga studiet og framtiden min. Så når det plutselig begynner å snø ber jeg den dra til Helvete eller bare dø. Til å være en person som har konstant kalde hender, hjelper det lite at det med ett laver ned 18 cm med flass og nesen min renner gugge. Lite lekkert.

Så jeg satt der, og prøvde å gi slipp på mitt snø-hat. Vi fikk beskjed om å stille oss i «Den omvendte hunden» (her kom det en gryntelyd fra de tre mennene på kurset). Jeg omvendte meg og kjente at jeg hatet snøen enda. Men etter hvert ble jeg litt fredfull, og det var ikke så mye annet å si enn at jeg ble døsen.

IMG_6501

Plutselig var det gått 1 time, jeg hadde vondt over alt, og jeg hadde glemt at det var snø ute. Så kom jeg ut fra studioet, og ble direkte mutt. Gi slipp på snøen, my ass. Jeg kommer til å feite meg opp på kakao, tenkte jeg.  Men så kom jeg hjem, og ble møtt av en gave fra forloveden.

IMG_6502

*sukk*

Men før alt dette, før yoga og før blomster, var det filosofi:

Vi har kommet til kapittel tolv, og filosofen Hume er temaet. Hume hvem? roper du. Jeg vet, jeg vet. Han var en filosof med kraftige meninger. Visstnok var hans filosofiske mening så «out there» at i følge læreren vår ville Kant (igjen med filosofene!) hevdet at Hume drev med metafysisk vrølv. Kant ville ha sagt til Hume (helst med Trønderdialekt, for det har læreren min, og vi holdt på å klappe sammen i latter like etterpå) «Du setter jo hele filosofien i VANRY!!!«. Du trenger ikke en gang å forstå det, for det funker som pokker uansett.

Related Posts with Thumbnails

6 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. vaarloek sier:

  knis.
  men jeg elsket Tromsø for snøen. bare vent til mørketida og mørketids(i kursiv)lyset(kursiv slutt). nordlyset, snøen som glitrer, stjernehimmelen. åh. sukk. savn.

 2. Vårløk: Jeg satser hemningsløst på at jeg skal digge nordlyset heftig, men akkurat nå er det bare SLAPS overalt!

 3. Galithralia sier:

  Jeg GLEDER meg til snøen kommer :D da skal jeg nemlig stå på slalåm jeey :D så hvordan vil kvalifisere yogatimen da? vellykket? =)

 4. Monica sier:

  Hehe..:) Syns jeg hører trøndern ja..:) Filosofien dems aner jeg ingenting om..
  Morsomt å lese om yogaen.. :) Og det var skikkelig koselig at du fikk overraskelse fra typen din =)

 5. Ida Therese sier:

  Gud hvor jeg elsker yoga. – Og snø:) (Kanskje det henger sammen??)

 6. Milla sier:

  Morsomt hvordan filosofiprofessorer har det med å alltid vite hva enhver filosof ville sagt i en tilfeldig setting. Jeg har mine tvil om sannhetsgehalten, men underholdende er det i det minste – jeg har i det siste hørt flere tenkte samtaler mellom Marx og Locke i mine filosofitimer.
  Og når jeg tenker meg om så kunne Kant helt sikkert sagt akkurat det til Hume.

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: