Matvarer/Matvrak på et supermarked nær deg

Jeg har begynt å bli ganske opptatt av mat i det siste. I stedet for å gå på butikken for å overleve fire dager til, har jeg begynt å handle mat for å LAGE maten og faktisk smake det jeg har laget etterpå. Min klassevenninne og jeg har de siste dagene oppdaget hyllene i matbutikkene på nytt. Eurospar, Eksotiske Matvarer (importerte saker fra fine land som Vietnam) og generelt alt som har MATVARER i seg. Plutselig ser jeg alt med nye studentøyne, og det er her alt virkelig skjer.

Så jeg har begynt å LAGE MAT. Jeg mener, jeg lager skikkelig mat mens jeg kjenner hjernen min sitte i et hjørne og slappe av. Det er så fantastisk at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. På søndag lagde jeg og min klassevenninne indisk mat, og hele prosessen var så eksotisk (du vet, kutte opp, hakke hvitløk, gnikke nanbrød med hvitløk og steke i pannen, kjenne duftene sive rundt i kjøkkenet og inn i nesen). Det ble en sterk indisk og når jeg kom meg hjem hadde jeg magepine. Men det var verdt det.

Og fordi jeg SELVFØLGELIG (ja, jeg bruker store ord i dag. saksøk meg) er jente har jeg sett «Julie&Julia» og dette var ikke bra for noen av smaksløkene i hodet mitt. Så i dag dro jeg (ok, hun kom frivillig) klassevenninnen min med meg på butikken og det tok ikke lang tid før vi sto foran en hylle med nudler og gapte. Etter at vi gikk litt separat (ca 6 meter) hørte jeg henne gispe, og uten å snu meg sa jeg «Nanbrød?» og svaret var «Jaaaaa, jeg kan ikke noen for det.».

Jeg endte opp med å gjøre en vegetarianer stolt. STOLT sier jeg. I kurven min var det grønnsaker på grønnsaker, baguett, chilisaus og bønnespirer (dette er nesten som godteri). Det ble dyrt. God mat koster (en stor skam), selv om det ikke er økologisk en gang (for da koster det enda mer). Pappa ville vært stolt. Vel hjemme begynte matdansen og jo mer jeg lager mat på denne måten, desto lykkeligere merker jeg at jeg blir (selv om savnet etter gutten der borte er litt overveldene til tider). Jeg kutter, skjærer, lar hunden til vertinnen lukte på varene og så fyrer jeg løs med steking og koking. Luktefilm skulle vært oppfunnet, for hadde du luktet det jeg spiste etterpå (og at jeg glemte å ta bilder er jo en SKAM! det også), ville du nikket anerkjennende og sagt «Du kommer til å klare deg bra».

Og i morgen skal jeg begynne å strikke.

Frode, du blir prøvedukke.

Related Posts with Thumbnails

5 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Fjodo sier:

  Ååhå! Det skal vi no bli to om:O Bare tenk om eg begynner å strikke da?!:O

  HERREGUD!
  Think of the massacre!:O

  Elsk elsk!<3 :P

  *Svak stemme i bakgrunnen, som beveger seg lengre og lengre bort*
  «Dear God! Why doesn’t somebody think of the children!»

 2. Ithil sier:

  Luktefilm er oppfunnet! Eller… egentlig er det slike lapper med felter du skal skrape når det dukker opp et nummer i hjørnet av filmen, så lukter du på feltet du skrapte på slik at det blir sånn som i filmen. Det slo visst ikke noe særlig an, men de burde ha vurdert det til «Julie&Julia»!

  Mat, nomnomnom <3

 3. Monica sier:

  hehe..:) Morro å høre noen skrive om matlaging på den måten der.. :) jeg liker IKKE å lage mat. Det var faktisk så ille før at jeg ofte begynte å GRÅTE bare jeg var presset til å lage en matrett.. Dét har heldigvis endret seg litt, for etter at jeg begynte med whiteboardtavle med middagsplan på, oppdaget jeg at det er flere retter jeg KAN lage.. Men de blir jo laget om og om igjen, så det er ikke store endringene her. Skulle ønske jeg LIKTE å lage mat!!
  NANbrød er DIGG. Elsker Chicken Tandoori eller Tikka Masala med kokt ris og NANbrød..<3

 4. Monica: Jeg har vært så heldig at jeg er oppdratt av en far (og mor, men pappa er kokken) som alltid har inkludert meg i matlaging fra jeg var liten. Jeg tror at hvis du har vært «med» på matlaging fra da av så er det naturlig å like det når man er eldre:)

 5. Fru Jones sier:

  Så bra. Det kan være gøy. Jeg oppdaget matlaging for rundt et år siden, og i sommer har jeg bakt og bakt til bakverk kom ut av ørene til svigers. De likte det veldig godt likevel.

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: