Oppdrag Jostein Gaarder

Under den første Bokklubb-festen ved Operabygget i Oslo i fjor, møtte jeg Jostein Gaarder og en haug med andre fine forfattere. Jeg har glemt de fleste av samtalene/paniske autografjaktene jeg hadde på gang, men det som ble sagt mellom Jostein og meg har forfulgt meg stor sett siden den dagen jeg fikk mail fra CappelenDamm om at jeg ble med i Antologien deres.

For mens jeg sto der med penn og Moleskine bok, avventende på signaturen hans – måtte jeg jo selvfølgelig si at jeg skulle bli forfatter selv. Han smilte bredt og sa at det var et bra valg, spurte om jeg likte å skrive og jeg svarte at joda, jeg har fått konsulentuttalelse fra de fire største forlagene i Norge (og det er jo egentlig litt deprimerende i seg selv).

Han så plutselig så energisk på meg (det er jo Jostein) og spurte hva jeg het.

Elisabeth, sa jeg.

Ja, sa han, men hele navnet ditt? Jeg må jo lese det du har skrevet når du blir utgitt.

Haha, sa jeg, du kommer ikke til å huske meg om femten minutter uansett.

Jeg prøvde å være en spøkefull realist, men han så på meg med alvor. Øh, ok da, tenkte jeg, og sa hele navnet mitt. Han ba meg gjenta det (selvfølgelig, alle gjør det), og så nikket han. Jeg takket, og sa adjø. Og jeg sa ikke en gang at det var boken han skrev med Klaus Hagerup som gjorde at jeg ville skrive (Bibbi Bokkens Magiske Bibliotek), noe jeg har angret på siden.

Så nå vil jeg utfordre mannen. Jeg vil utfordre en Forfatter som sa han ville lese det jeg skrev, og ville huske meg. Fordi jeg ikke tror ham, vil jeg leke og finne det ut. For nå er jeg jo i noen bokhyller, i noens hjem, i noens tanker. Det er flere nå som har lest eller leser ordene mine nå enn tidligere, og jeg vil se om Jostein kan bli en av dem.

Selvfølgelig har jeg googlet. Jeg har googlet, finn.no’et, sesamet og forfattersidet ham. Uten resultat av mailadresse. Ja, jeg er helt på jordet og under kraftig Forfattergroupie syndrom, men jeg vil gjøre det beste jeg kan ut av alt sammen.

Jostein Gaarder, husker du meg (dumt spørsmål, jeg har ikke skrevet etternavnet mitt – men pytt)? Nå kommer jeg og emailer deg (hvis jeg får tak i eposten din selvfølgelig).

Related Posts with Thumbnails

9 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Ithil sier:

  Jeg håper du får tak i ham :D

 2. Jeg ooooog, så nå tyr jeg til bloggen for hjelp! ;)

 3. Naitzel sier:

  Åh, dette skulle du fortalt før så kunne jeg minnet ham om deg da jeg så på ham på en litteraturfestival like før sommeren :D
  Han er litt av en eksentrisk kar. Han leste høyt fra sirkusdirektørens datter, og den hørtes veldig bra ut, så jeg har bestemt meg for å lese den en dag.

 4. Ah, frek on a stick. :(

 5. Neglecta sier:

  Hva med å sende en mail til Aschehoug og legge ved link til bloggposten din eller legge den ved i sin helhet? Kanskje de kan sende videre? Lykke til! =o)

 6. Neglecta: Jeg skammer skammer skammer meg over at jeg ikke har tenkt på dette før. It shall be done!

 7. sporadisk bloggleser sier:

  nå kommer jeg og hjelper deg, lille forfatter:
  http://skrift.no/katalog/index.asp?medlem=gaarder.jostein

  :-)

 8. Bloggleser: <3<3<3<3<3 i det uendelige. TUSEN TAKK!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. […] enn ventet (før et arrangement) begynte en liten, men bestemt, stemme i hodet mitt å sitere DENNE bloggposten jeg skrev om mitt første møte med […]

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: