Nordens Paris

Jeg er rimelig sikker på at avskjeds-posten min er tidenes korte. Denne blir lenger. Det blir drama, sykdom og gledeshyl. Jeg begynner med drama. Selve flyturen gikk greit. Det eneste som engstet meg var når jeg fikk beskjed om at bagasjen min veide 31 kg, og grensen var 32. Vel framme i Tromsø, møtte jeg snille Sigurd (Folkekrav) – som også hentet nøkkelen min til hybelen. Jeg kaller det et twittermirakel –  kjørte meg og Frode til hybelen som Studentskipnaden hadde tildelt meg. Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg aldri har blitt møtt av et verre syn når det gjelder ett kjøkken. Matrester lå over hele gulvet, benker, stoler og koster var nesten ramponert og bestikk som hadde vært i skuffene var bruk og lagt tilbake. Insekter fløy fram og tilbake, vinduet var på gap. Noen hadde begynt å rydde, men gitt opp før de klarte å si «Jeg skal rydde litt». Vi ble litt lei oss.

Forloveden og jeg overlevde i 3 timer. Mulig mye mindre. Vi gikk på Dolly Dimples, og vi kjøpte avisen Nordlys for å se om jeg så noen ledige hybler. Bare for sikkerhetskyld, ikke sant? Og vi fant. Jeg ringte. Vi avtalte visning. Søndag ettermiddag skulle jeg og forloveden ture opp en lang vei og se om dette var bedre enn studenthybelen.

Nå går jeg veldig fort fram, vet jeg. Bær med meg (jeg har alltid lurt på hvordan jeg kan oversette «Bear with me» uten å si «Vær en bjørn med meg nå!» uten å høres helt parkert ut, men men), men jeg føler jeg må komme til poenget.

Vi sov i studenthybelen 1 natt. Vi likte oss ikke der. Det var 1 time og 45 minutter å gå til Universitetet, og hvis jeg skulle gå her om vinteren ville det ta meg mer enn to timer og da ville jeg være helt utslitt og det-vil-vi-ikke-ha-noe-av-vil-vi-vel!? Det eneste jeg likte med den hybelen, var at madrassen jeg sov på var like myk som en sky.

I går klokken elleve begynte jeg og Frode å gå mot sentrum for å komme oss videre til Utsikten. Det begynte å regne. Jeg ble sliten, lei og våt overalt. Men samtidig fant vi ut at der vi var på vei var 20 minutter unna Universitetet. Inni meg sa jeg JA der og da.

La meg nå gå rett på sak. Etter at jeg møtte den hyggelige tyske damen og hunden hennes (som er oppkalt etter en storm i Sahara), fikk jeg og Frode se hybelen. Sengen henger i taket. Det er utsikt ut mot hele Tromsø (bilder kommer etter lanseringen i Ossshloo), og da mener jeg hele. Eget lite kjøleskap, mikro, eggekoker og flere skap. Sofa. Kabel-Tv. Internett.

Jeg sa JA med en gang.

Du lurer vel på hva som skjedde med Studentskipnad hybelen? Jeg flyttet ut derfra samme kveld. Frode fikk låne bilen til min nå nye utleier, og vi kjørte for å hente all bagasjen. Plutselig skjedde tingene så fort og jeg visste at jeg ville trives. Trivsel er big deal. Trives jeg ikke, får jeg et problem skolesett og.

I dag, mandag, gikk jeg og Frode den fine korte veien til Universitetet og banet vei til Studentskipnaden. Jeg viste dem min (Frodes…) nedskrevne oppsigelse og henviste til Husleie loven paragraf 2-1. Jeg fikk depositumet overført tilbake til min konto på stedet, og «flyttet» ut en gang til.

Nå har jeg ro i sjelen. Nå er ting slikt de skal være. Frode og jeg har spasert omkring i Tromsø sentrum og jeg har forelsket meg i Biblioteket. Akkurat nå er denne posten noe hakkete og delt, men jeg håper du forstår litt av det jeg har fortalt, og ikke syntes alt har gått for fort. Nå er jeg i Nordens Paris, og jeg er ganske enig. (og nå er skrivefeilene fikset, hah! håper jeg ;) )

Related Posts with Thumbnails

15 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Naitzel sier:

  Så flott at det ordnet seg da! Hjemmet er alltid det viktigste. Man skal jo føle seg hjemme, selv om man ikke er det.

  Og jeg har hørt ganske mye om Biblioteket i Tromsø :D

 2. Lisa sier:

  Biblioteket i Tromsø er helt vanvittig. Forelska meg også der:)

 3. Ithil sier:

  Jeg håper den forrige leieboeren ikke har fått tilbake depositumet ennå, for Studentskipnaden kommer til å trenge mye penger på å fikse kjøkkenet om det er så ille der som jeg forestiller meg :S

 4. Naitzel: Nettopp! Og så er damen jeg bor hos veldig koselig. Det er også viktig! =)

  Lisa: Og alt er så moderne! Jeg kommer til å bruke mye tid der.

  Ithil: Jeg håper det samme. Vi (forloveden og jeg) fikk helt vondt i oss når vi så alt sammen.

 5. Åh, fint at det ordnet seg med bosted og lykke til med studenttilværelsen! Forresten så heter det vel «bær over med meg», eventuelt «vær overbærende med meg»?

 6. Monica sier:

  Hihi, noen ganger virker du like vimsete som meg=)
  Koselig å høre at du fant ett greit krypinn…:)
  Jeg aner ikke hvorfor, men jeg hadde fått for meg at du skulle gå på skole i Oslo. Der kan man se. Kos deg masse i Tromsø! =)

 7. Monica: hehe, jeg er nok den største vimsusen som finnes i området. Og det kan forloveden skrive under på! :D

 8. Lea: Takk for oppklaring ang. «bær over med meg»! Har lurt på det lenge! :D

 9. Sigurd sier:

  Det bare å si i fra dersom du trenger noe mer hjelp.

 10. Sigurd: Ikke se bort ifra det;)

 11. Virrvarr sier:

  Så bra du fikk et fint sted å bo! Jeg hadde gjort akkurat det samme i din situajon.

  Og Sigurd er en kjernekar – gi ham en klem fra meg når du ser ham igjen. Du er jo i samme by som ham ^_^

 12. Virrvarr: Sigurd er flott, syntes det var ekstra stas at dere kjente hverandre jeg! ^^

 13. vaarloek sier:

  biblioteket i tromsø er FANTASTISK. kanskje det jeg savner mest ved byen. hvor var det du tilbrakte den første natta da? hvilken studenthybel? jeg er så nysgjerrig :P

 14. Vårløk: I Prestvannet Studenthjem:) Var ille!

 15. vaarloek sier:

  der har jeg også bodd! :O kjøkkenet vårt var ikke det fineste, men det hadde en lp-spiller. det andre kjøkkenet på gangen (bodde øverst og delte med fem. eller fire?) var superkoselig, med blomster og tepper.

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: