Dyskalkuli #3

Det er veldig lett for meg å beundre andre. Særlig bussjåfører. Hver gang jeg går på en buss og ser hvordan andre rekker sjåføren alt fra en 500-lapp til alt for masse kroner, så tar det ikke mange sekundene før bussjåføren veksler, trykker på apparatet sitt og gir tilbake vekslepenger. Alt på så kort tid at jeg sitter på setet mitt og lurer på hvordan h*n får det til.

For slik rask hoderegning har alltid vært beundringsverdig, syns jeg. En-to-tre, og ganske store tall er rundet av, trekt fra og den endelige summen er oppdelt. Det er magi for meg. For når jeg får store tall servert som må legges sammen eller trekkes fra hverandre blir hjernen min tåkete og jeg forstår simpelheten ikke.

Så hver gang en bussjåfør veksler penger, er det for meg omtrent som å se en action film. Jo kortere tid sjåføren bruker på å veksle store summer, desto gladere blir jeg og sender glade tanker til sjåføren (som blir min helt på kommende busstur). Hvis du er en som liker tall og matte, så vit dette; Jeg beundrer deg. Du er flink. Hvis du føler  deg litt nedpå, så vit at jeg – jeg beundrer deg. Og det må du ikke glemme.

Related Posts with Thumbnails

14 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Kjemiker sier:

  Da kan du jo tenke på at en del av oss som er gode med tall, beundrer deg fordi du er så flink med bokstaver ;)

 2. Kjemiker: Aw, takk skal du ha! *bredt smil* Veldig hyggelig av deg å si sånt:):) *cybercookie*

 3. Sonja Dadam! sier:

  Jeg er litt i tvil om jeg skal fortelle deg dette, du virker så begeistret, men jeg tror bussjåføren «jukser» litt. Om du feks betaler en tur som koster 27 kroner med en hundrelapp, så regner ikke bussjåføren 100-27 fullfart inne i hodet sitt, men han gjør følgende:
  trykker 3 ganger på kroneknappen -> 30kroner
  trykker to ganger på tierknappen -> 50kroner
  og så en femtilapp -> 100 kroner

 4. Lothiane sier:

  Elisabeth, det synes jeg vi skal ta oss en kaffe på… eller for… eller begge deler. :)

 5. Sonja; Det syntes jeg faktisk er likte fascinerende. At h*n i løpet av sekunder vet hva h*n skal trykke på og SWOSH så er alt klart. :D Alt går så fort! Det er det som er greia^_^

 6. Lothiane: Det syntes jeg også! *SKÅL!!* Takk <3

 7. Lothiane sier:

  Og der kom Sonja midt imellom… og jeg skjønner ingenting..?

 8. Lothiane sier:

  Hehe, skål ja! :)

 9. Lothiane: Vel, bussjåførene har jo en slags apparat som de trykker inn alt på, voksen og barn etc – og det er ikke akkurat mange knapper der (i Bergen i hvert fall). Så at de jukser litt på den er like utrolig syntes jeg, det må jo være mange «knappe-omveier» :P

 10. Lothiane sier:

  Det er jo ganske irriterende å tenke på at jeg i noen år (da jeg var i slutten av tenårene) jo «kjente» en del bussjåfører. (Jeg tok mye og ofte buss på den tida.) Men aldri… aldri… spurte jeg dem om hvordan det apparatet funker. :)

 11. Caroline sier:

  Enig. Jeg drømmer, og har alltid drømt om, å være god i matte.

 12. Monica sier:

  Hehe, takk for ordene, nå føler jeg plutselig at jeg gjorde en stor ting da jeg stod i kassa i fotobutikken og tok imot betaling for varer der…:p
  Det er virkelig ikke vrient, man teller oppover akkurat som Sonja sier, men jeg skjønner greia di her, det er morro å se folk som kan ting, gjøre det fort=) Og jeg syns det er utrolig morsomt å lese om folk (som f eks deg i dette innlegget) som beundrer sånne små hverdagslige ting, -for sånn er jeg også. Koselig innlegg=)

  (mamma min var bussjafør i mange år, en DAMN GOOD ONE!! =)

 13. stine sier:

  super fint skrevet av deg og din magi er ordene dine :)

 14. Jeg må takke alle dere snille, snille lesere som gjør meg så veldig glad!

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: