Hvordan bli drept av en Rosablogg

Postpost: I denne posten setter jeg mine egne meninger veldig på spissen, og det skal forhåpentligvis ose av mørk, rotten kynisk galgensatire. Jeg håper du forstår.

______________________________________________

Jeg er hjemme, og har (om mulig) oppdatert meg på hva som har skjedd i verden. Hva som skjer i Kina er fortsatt noe usikkert for meg, men jeg antar at alle er veldig opprørt over Michael Jackson sin død. Mest sannsynlig ikke. Og så har det vært flom i det landet som alle har hørt om, men som ingen vet hvor er. Med dette menes selvfølgelig meg.

Og jeg har lest. I de timene jeg ikke badet, solte meg, grillet eller lekte med forloveden – leste jeg hva som skjedde i bloggerland. Jeg lærte meg et nytt begrep – Rosabloggere. Og det gikk opp for meg at noe var galt. Jeg leste hva andre bloggere skrev om dette begrepet før jeg reiste på ferie, men først når jeg var borte fra den plassen hvor jeg har min bloggersentral festet, gikk det opp et lys for meg.

«En Kaffebønnes Sammensurium» er en fullstendig katastrofe blogg. Hvorfor? Jo nå skal du høre kompis:

 • * Jeg skriver ikke om mote eller sminke – muuuuuulig fordi jeg ikke er så interessert? …
 • * Jeg poster sjelden bilder av meg selv med fine poseringer – Kan hende dette er fordi jeg vil bli forfatter og ikke modell? hm ….
 • * Jeg har aldri blitt intervjuet at en avis – bitter bitter bitter barnslig bitter bitter.
 • * Jeg har ingen reklame på bloggen min, så jeg tjener ingenting – men det er jo slik *jeg* vil ha det. Kanskje det er slik at Rosabloggerene ikke vil ha det på samme måte som meg?
 • * Jeg har under 100 lesere daglig – Dette liker jeg, sånn egentlig. You get me, for å si det sånn.

Ser du? Jeg burde egentlig bare logge av hele bloggen. . Jeg skulle veldig gjerne vært en som andre hører på. Jeg skulle gjerne sluttet å starte hver eneste setning med «Jeg». Nei, det ser ut til at det bare er disse «Rosabloggerene» som vet hva som biter. Bloggen min har begått kollektivt selvmord for alvor, og jeg er nå full av faen.

Så hva skal jeg gjøre med dette?

Jeg skal skrive, lese og tenke. Jeg kan starte min egen skriverevolusjon – bli en Kaffeblogger med attitude.

Nå…

Nå skal jeg skrive om religion.

Så stor er jeg.

Related Posts with Thumbnails

9 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. anders sier:

  Velkommen tilbake til verden. :D

  Rosabloggere kan få lov å holde på med hva de vil for min del. Jeg forbeholder meg bare retten til et lite sleivspark i ny og ne.
  For meg er det eneste som har kommet ut av denne «diskusjonen» et spørsmål om hvor jeg skal plassere min egen blogg. hehe.

 2. Maja sier:

  For ett interessant innlegg å lese med morrakaffen! Endelig noen som tar opp kampen. Jeg har lenge lurt på hvorfor de «rosabloggerne» er så populære..

  Selv har jeg tittet på en eller to såkalte «vellykkede» moteblogger, og jeg må si de er flinke i sitt arbeid, men når de nærmer seg 20 og fortsatt viser seg frem foran speilet og mobilkamera, syns jeg det er på tide å vurdere livet sitt.

  Så tusen takk for ditt synspunkt! :) Veldig bra!

 3. stine sier:

  hei!

  jeg leser motebloggene og men da michael jackson døde, helten min, så bare fortsatte de aller fleste å ta bilde av seg selv og ikke ett ord om michael, selv om du ikke bryr deg så nevner du det ihvertfall, jeg lærte veldig å sitte pris på bloggen din, og jeg har et fint og tidlig M.J minne med deg, men det skal jeg heller fortelle deg personling. Write on girl!!

 4. Håkon sier:

  Nå vel… Rosabloggerne har tusenvis av lesere som legger igjen en brøkdel av et øre i annonseinntekter når de besøker en rosablogg. Andre bloggere bryr seg mindre om penger, men noen har lesere som bidrar med større beløp når de f.eks. kjøper en bok eller lignende som resultat av noen besøk hos en interessant blogg.

  Vi er forskjellige, heldigvis.

 5. Kusine: Må bare si at du misforstår litt, jeg bryr meg om at M.J er død, og jeg reagerer på det også – men jeg liker ikke hysteriet og all sirkuset rundt det. Det skjer så masse annet i verden.

 6. Maja: Takk for kommentar! Jeg prøvde så godt jeg kunne å få fram at jeg ikke egentlig bryr meg så mye om diskusjonen, men samtidig bryr jeg meg litt. Jeg anbefaler at du leser gietlitevink.blogspot sitt innlegg og virrvarr.net sitt. De skrev noe veldig bra!

 7. stine sier:

  ja skjønner det, jeg mener at det er stort og så klart man skriver om det når det først skjer, men enig med deg at det blir for mye, og han bør behandles verdig, og media bør ikke glede seg over hans død slik at de kan selge mer:)
  love ya!!
  klem klem:)

 8. Monica sier:

  Enig med deg! Noen ganger får jeg lyst til å erklære min egen blogg død, -for det er jammen ikke store trafikken der.. Men jeg syns det er viktig å ha en bloggs om skiller seg litt ut, en blogg der det kommer litt meninger fram, og der man tar opp temaer som andre ofte ikke tør skrive om. Jeg har ofte fått kommentarer der folk ojer seg over at jeg TØRR å skrive om slike ting, eller å være så åpen om meg selv. Og jeg syns det er bra. Hva jeg har på meg, og hvordan det ser ut i huset mitt, er mindre viktig enn hva jeg mener, tenker og hvem jeg er. :)
  Lenge siden jeg mistet deg i linkelista mi, -jeg legger deg herved tilbake i den..:)

 9. Monica: Tusen takk skal du ha! Jeg liker å tro at jeg pleier bloggen min godt, akkurat som deg:) Tusen takk for link! :D

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: