GPS på relativt lavt nivå

Min første skriftlige eksamen er 18 mai. Etter det har jeg 3 igjen, og alle er på forskjellige steder omkring i Bergen. Jeg er en sånn en som vet hvor Den Blå Steinen er, og kan manøvrere meg gjennom gaten uten å vite navnet på selve gaten. Skal jeg finne en bygning må den helst utpekes for meg umiddelbart (gjerne åpne døren også), og så må noen si «Du skal inn der, opp til høyre». Det kan jeg. Jeg er en som følger etter, ikke en som andre følger.

Et eksempel på dette er at jeg brukte over 30 minutter på å finne ut hvordan jeg skulle komme fra Universitetsbokhandelen til HF bygget på Universitet i Bergen. Det at den store oransje Johanneskirken så og si viser vei, er HELT uvesentlig. Det er meg det er snakk om. Siden jeg ikke er en ekte student enda, har jeg heller ikke vært på UiB før, og brukte 30 minutter på å vandre rundt i en labyrint av en hage mens jeg leste navn på blomster. For ikke å snakke om ubehaget jeg følte av å gå rundt masse studenter. Jeg kunne like gjerne hatt et skilt rundt halsen hvor det sto «Jeg tilhører ikke her. Aner ikker hvor sør eller vest er, og akkurat nå vet jeg ikke hva jeg heter».

Så jeg vet jeg kommer til å få problemer. Derfor har jeg ansatt pappa for å ta en «Eksamens-rute» med meg på fredag, slik at jeg kan finne alle fire plassene jeg skal troppe opp halv ni om morgenen. I dag hadde jeg min nest-siste undervisning med en prøveeksamen i Naturfag (16 av 30 riktige! Dask dask), og uttrykte min bekymring for at min innebygde GPS ikke ville finne satellitten sin. Som vanlig.

«Ja, men se det på denne måten da; NÅR du finner det (for det gjør du)  – så har du Gud med deg overalt.» Sa Pekefinger-damen til meg. Og det er jo sant. 3 av 4 eksamener skal jeg ha i et eller annet Kristent fellesskap, men den siste er et sted som jeg har gått ofte forbi men ikke egentlig sett. Maritime Vgs. Jeg krysser fingrene for at jeg kommer over et ubrukt marinkostyme som jeg kan kidnappe og overrekke til Frode.

Det er middagstid!

Related Posts with Thumbnails

4 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Fru Jones sier:

  Hahah Veldig lurt å ta en guidetur på fredag! kanskje du kan skrive ned kjennemerker etc i notatboka? det kan nok være lurt!!

 2. Det var en veldig god idé! Jeg har jo masse plass i moleskinen:D

 3. Galithralia sier:

  hvilke områder e d du skal ha eksamen i da? eg har heldigvis alle mine i byn :D

 4. Liz sier:

  Elisabeth har også alle sine i byen. ;)

  Lykke til med eksamen, husker med skrekk den ekle lukten inne på Maritime VGS. den gangen jeg hadde eksamen i engelsk. Og den grusomme ventetiden. Kristent fellesskap lukter bedre.

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: