Unnskyld for framtidige skader jeg påfører deg

Jeg liker ikke trapper fordi jeg har en tendens til å snuble i dem. Hver gang jeg går opp eller ned ser jeg bare en vei, og det er på hvor bena mine plasserer seg. I bakhodet er jeg livredd for at jeg skal bli akutt blind og snuble for så å slå haken i trappetrinnet. Jeg kan heller ikke lenger se rett fram. Nå må jeg se rundt meg, opp og ned, rundt meg en gang til. Alt jeg holder i hendene må presset mot brystet om det er mulig, og går ikke det ender jeg med å gå rundt meg selv hvert fjerde minutt fordi jeg vet at snart kommer jeg til å slå et eller annet over ende.

 • Et eksempel er dette: I dag var det gratis kake i en klesbutikk som feiret Hanne Krogh sin sier i Det Store Korslaget. Glad i kake som jeg er, gikk jeg inn og gjorde meg klar til å skjære et stykke. Da jeg skulle ta bestikk endte det med at jeg dyttet alle bestikkene ned på gulvet. Jeg satt på alle fire, med pose og veske rundt meg og plukket alt opp. Det var pinlig. Butikkdamen ønsket meg død, fordervet og langt unna kaken.
 • Eksempel nr to: Jeg er for øyeblikket på besøk hos forloveden i Haugesund. Når han kom hjem fra skolen idag, lå jeg og hvilte meg, men i det sekundet jeg hørte ham – rullet/hoppet/bønjijumpet jeg av sengen og satte føttene mine på… gardinene som skiller stue og soverom. Det sa «Frrrrrtsjjj» og nå er halve gardinen helt paff og dau. Frode har nå døpt meg «Klomsusen» fordi jeg i lengre tid har vært en vandrende ukordinatisk  pære.

Jeg har også utviklet en frykt/nevrose for dører. Hver gang jeg går ut og lukker døren bak meg, blir jeg en anelse panisk fordi jeg ikke forstår helt at en liten liten nøkkel kan holde hele denne leiligheten lukket. Og før jeg beveger meg blir jeg stående og stirre på døren mens jeg lurer på hvorfor den er låst, og hva om jeg ikke låser den – da er hele leiligheten åpen for alle. Nå har jeg kommet så langt at jeg ikke liker å åpne dem. Uansett om det er en klesbutikk eller bokhandel – er det automatisk dører et sted går jeg inn og ut så mye jeg bare kan. I et parfymeri endte det med at de presset på meg gratisprøve av parfyme bare for å få meg til å gå.

Og ikke la meg begynne på hvorfor jeg har lyst til å bare barbere hele hodet mitt og bli kvitt alt håret. Men det har med brilleglass å gjøre, i hvert fall.

Related Posts with Thumbnails

4 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Jannekake sier:

  Det blir ikke Os Gymnas, men Os VGS :) Altså yrkesskolen, får håpe det er bedre der.

 2. Vanligvis liker jeg ikke yrkesskoler, men alt er bedre enn den andre skolen!

 3. Jannekake sier:

  Hahaha, samme her. Har hatt mine fordommer og negative tanker om yrkersskoler, men så begynte jeg plutselig på Årstad. ^^ Os VGS er visstnok en ganske koselig skole, men det viktigste for meg er egentlig bare å bli ferdig med videregående med et greit resultat, og det spørs om jeg klarer det hvis jeg ikke gjør noe annet til neste år :p

  Gratulerer med Signaler 09 forresten! Det må være en fantastisk bekreftelse for deg som forfatter, skribent, poet (tihi) eller hva du kaller deg. :) Selv går jeg med tre forskjellige romaner/bokserier i hodet mitt, har såvidt begynt å skrive ned litt fra to av dem. Det morsomme er at jeg selv ikke synes jeg eier skrivetalent i det hele tatt, men jeg må bare få det ut. I går fikk jeg ikke sove fordi jeg fikk så mange ideer, jeg vet ikke om det er et godt eller dårlig tegn. Satser på at det er godt, selv om det ødelegger den allerede dårlige nattesøvnen min :p

 4. Tusen takk, Janne! Jeg anbefaler at du skriver ned alle ideene i den nye fine moleskinen din, bare få alt ut! Ikke si at du ikke eier skrivetalent, for det gjør du! Du skriver flott, ikke si til deg selv at du ikke kan skrive – for alle kan skrive hvis man bare prøver. Ødelegg nattesøvnen din så mye du vil, bare skriv ned alt! :D

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: