Flere moderne små historier

Jeg skal jo bli bibliotekar. Jeg har lyst til å lære meg å ordne i dokumenter, fikse arkiver hvor arkene er i uorden og mest av alt: vandre rundt i et stort bibliotek og ordne bøkene alfabetisk mens jeg samtidig ordner lånekort til stakkarslige sjeler. Det er det jeg vil.

Så langt tror jeg det går som planlagt. Jeg gjør mitt beste for å lære og å forstå naturfag, pugger alt læreren nevner om eksamen, og noterer i boken min til det går hull i arkene. Dette tar man alvorlig! Foruten om Naturfag er det Engelsk som er på timeplanen, og jeg merker det er rart at jeg er mer ukomfortabel  i dette faget enn Naturfag.

Og så har vi framtiden igjen. Jeg var på utdanningmessen i Bergen i dag, forberedt på å snakke med damene fra Universitetet i Tromsø om jeg kanskje ville ha en sjanse til å komme inn i år. Men så var ikke Tromsø der. Jeg endte opp med å ta i mot en bunke studiebøker for «Studer i Paris!» og India, noe fra Oslo, Bergen og diverse andre Høgskoler.

Problemet mitt var/er: Jeg vet hva jeg vil, skal og må. Tromsø sitt fag, Dokumentasjonvitenskap er det eneste jeg har muligheten til å komme inn på. I Oslo er det karaktersnitt, og det snittet har ikke jeg. Men når de jeg ville snakke med ikke var på messen, begynte plutselig Oslo, Bergen og Volda (tror jeg) å bli veldig tiltrekkende. «Negleakademiet? Ja, det kunne jeg ha prøvd meg på!» Var noe av det som for gjennom hodet mitt når jeg ikke vurderte å dra til Paris og rømme til en bokhandel.

Å vite hva man vil er ikke alltid bra, merker jeg. For når jeg har alt klart, så blir presset på framtiden veldig stort, og hvis det presset sprekker så kan det hende at planene mine må forandres.

Og lets face it: planene mine har ikke tenkt seg til Negleakademiet.

Related Posts with Thumbnails

5 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. difference sier:

  Hei!

  Jeg skal bli bibliotekar. Jeg går på høyskolen i Oslo, og nå har jeg praksis på et bibliotek, (det skal jeg ha i fem uker). Det er skikkelig fint, og hvis det er bibliotekar du vil bli, og ikke bare arkiverer, så bør du absolutt gå i Oslo.

  Du skal ikke være så redd for karaktersnittet. Det er ikke spesielt høyt.

  Lykke til med valget!

 2. Midnight sier:

  Hei.Har gitt deg en Award.
  Du kan hente den på bloggen min =)

 3. Midnight sier:

  Ble feil adresse. Har byttet.
  Nå skal linken funke ;)

 4. Difference: Problemet er at jeg sjekket hvor mye man måtte ha i sånn snitt, og der sto det 38,1 eller noe, og det har ikke jeg:( Dessuten er det så dyrt å bo i Oslo… Tromsø hadde også mye bedre info på sidene sine, for 3 år der er kravene generell studiekompetanse, mens i Oslo holder det bare for årsstudium. Men Oslo er valg nr 2!

  Midnight: Tusen takk! Min første award ever! :D Nå ble jeg veldig glad<3

 5. Vivi sier:

  Hmmm… det er ikke lett det der! Jeg selv har passert tredve, er i gang med utdannelse nummer to – og likevel slo deg meg forleden dag at «hmmmm…. at jeg ikke prøvde å bli arkitekt eller politi i stedet!»

  Jeg tror de færreste alltid tviler i slike spørsmål – vi kommer alltid til å søke etter det grønneste gresset.

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: