Newman, you got me all buttered up

Det er en person som har en tendens til å gå meg på nervene. Vedkommende trenger ikke å si noe, det holder med at Det (Han/Hun, you get the picture) er der. Når jeg går forbi kjenner jeg en sterk trang til å knytte nevene, bite tenner og forbanne navnet til Det. La oss si at navnet er «Newman», og akkurat slik Seinfeld gjør når han møter på Newman, gjør jeg når ingen ser meg.

«Arg! Newman!» sier jeg surt til meg selv. Newman har en tendens til å sette meg på ytterplanken slik at jeg får ubehagelig mye oppmerksomhet. Det kan være at Newman har ordnet på noe som jeg allerede har ordnet på, snakket med kunder *etter* at jeg hjulpet dem; og det nyeste – gi meg en ball med pigger på (en sånn en som skal brukes til å knipe på for å ikke stresse), som jeg må ha i lommen helt til jeg har hjulpet så og så mange kunder.

NEWMAN!

Jeg har derfor begynt å ignorere Newman så godt jeg bare kan, men fordi Newman er faktisk ganske lav (lavere enn mine 1.62) så POFF, der er Det – rett under nesen på meg og skuler slik bare en Newman kan.

«Hei, Newman.» sa jeg.

«Hallo, Iskrem,» sa minien.

Og det var det. Etter at jeg hadde lystig hjulpet en kunde, kom Newman bort til meg med den pokkers ballen igjen. Neinåh! Tenkte jeg, Nok med disse hykler-tiradene, jeg har en satirisk humor å bevare!

«Nei, jeg tar ikke den i dag.» sa jeg. Newman så forvirret/irritert på meg.

«Jo, det gjør du, du har ikke solgt….»

«Det har jeg. Nå syntes jeg du skal prøve å gjøre det samme, og ikke la køen øke fordi du står her.» sa jeg. Strike.

«Greit.» Newman tasset bort, og etter det ante jeg faktisk et lite smil på slutten av dagen. Men likevel…. Newman, dette er ikke over enda.

Related Posts with Thumbnails

8 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Siri sier:

  Jeg vil også ha min egen Newman.
  Eller vent, det vil jeg vel egentlig ikke.

 2. Ideelt så skulle jeg nok hatt en Kramer også, men den gang ei.

 3. kristina sier:

  litt slemt og overlegent, kanskje???

 4. Kan hende det virker sånn, men Newman er mye verre mot meg.

 5. kristina sier:

  Ja,ja, men rettferdiggjør en gal handling en annen gal handling? Jeg synes dette innlegget er veldig out of character for deg å være. Ja, jeg kjenner deg ikke, men jeg tror at jeg har et inntrykk av hvordan du er/var etter å ha lest bloggen din i snart 4-5år. Jeg synes det du gjorde var litt unødvendig…

 6. Hei Kristina! Ja, jeg skjønner nok hva du mener, og er enig med deg at jeg framstiller situasjonen mer som negativ mot meg. Jeg kunne nok lagt til flere ting som har skjedd mellom «N» og meg, men det gjør jeg ikke. «N» har brukt mye av tiden på å være ekstremt ubehagelig mot meg, og det var vedkommende i bloggeposten også, men det lot jeg være å skrive. Så egentlig så angrer jeg ikke på det jeg sa, av og til må man ta igjen med samme mynt. Jeg er aldri frekk mot noen som ikke fortjener det. «N» er kjent på jobb som den som ypper seg mot alle.

  (forresten, jeg har blogget i 3 år fra og med 25 desember eller noe;) )

 7. kristina sier:

  3 år, sorry, føles som om jeg har fulgt bloggen din i veldig laaaang tid. En av grunnene til at jeg reagerte på posten din, er at jeg husker at du en gang skrev at du ble mobbet da du gikk på skolen, og det var noe jeg kunne relatere meg til. Men, når det nå virker som den mobbete har blitt mobberen, så var det vanskelig å forstå, fordi det er deg. Ja, igjen, jeg kjenner deg IKKE, men du virker som en tvers igjennom god person. Når jeg husker tilbake til hvor vondt det gjorde da jeg ble mobbet, så tenker jeg at jeg ALDRI skal få noen andre til å føle på samme måte. Igjen, om jeg skal være devils advocate, jeg kjenner ikke deg, og heller ikke den aktuelle situasjonen

  Klem :)

 8. Åh Kristina! Jeg tar helt og holdent denne posten på min kappe, rett og slett fordi jeg ikke formulerte meg godt nok. Du har absolutt tolket meg rett, du kjenner meg nok bedre enn du tror. Jeg mobber ikke Newman, vi er bare veldig mye uenige og konkurrerer en del. Newman mobber ikke meg heller, bare er litt dust. Det er jo forskjell. Det er også viktig å presisere at jeg ble aldri skikkelig mobbet, men jeg ble psykisk ertet fordi jeg var veldig sjenert og tok aldri igjen. Så jeg gjentar; Jeg har nok vært litt uforsiktig når jeg skrev posten og fått det til å se ut som om Newman er snill og jeg er slem. Sånn er det ikke. Der og da syntes jeg det var litt morsomt, og jeg beklager veldig at du tok deg litt nær av dette. Hvis du ønsker å snakke mer er det bare å sende meg en mail:)

  klem tilbake:)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: