Det vanskeligste av det vanskelige

Det er dager som i dag, sekunder som dette, minutter som nå nettopp: at jeg forstår hvor godt jeg har det. Jeg sliter ikke med høyt blodtrykk fordi noen på jobb er ufordragelige, jeg har ikke migrener eller hodepiner som er så sterke at en slegge i hodet høres koselig ut.

Mr. B er sliten i stemmen. Det er nesten som om grumset han har i hodet går til stemmebåndet hans, og jeg hører hvor sliten han er. Jeg ser for meg hvordan han ligger i sengen sin med viften på fult, og all elektrisitet er slått av, lokket på datamaskinen er så vidt nede, slik at han slipper å se lyset. Vi snakker via skype, og det er vanskelig for meg å høre hva han sier. Vanligvis er stemmen klar, ikke for lav, ikke for høy. Men av og til er det som nå, og han er litt mindre seg selv. Det er vanskelig, for jeg vil passe på ham – ligge ved siden kjæresten min og kysse på på pannen. Og så har han eksamen. Det har ikke jeg. Det eneste jeg klager over hvor mye jeg skal jobbe i julen. Det er jo ingenting. Jeg har det bra! Jeg har så vidt startet utdannelsen min, Mr B er så godt i gang, og det samme er venninnene mine – med ex phil og ex fac (som jeg faktisk ikke vet hva egentlig er, men ikke si det til noen, det blir så flaut) helt opp til hårroten.

Det vanskeligste er når noen jeg er glad i har det tøft. Tøft og vondt. Det eneste jeg får vondt av om dagen er nå en kunde sier til meg at han/hun ikke er fornøyd. Thats it! Hør meg brøle og kast meg et laken. Jeg skal vifte med det og legge det over Mr.B helt til han er bra igjen.

Dager som i dag, når man får vite ting som skjer med familiemedlem og det eneste man kan gjøre er å få en vanntro følelse – de dagene… de dagene er ikke noe bra. Da vil jeg ikke tenke på meg selv, da vil jeg tenke på familien og kjærligheten, pleie den og ikke tenke over de små tingene jeg bekymrer meg for.

Sekunder, timer, år og dager. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skriver, men jeg trenger å få det ut. Du trenger ikke skjønne hva jeg skriver, du trenger bare å vite at det største du kan gi en annen som har det vondt:

. . .er empati.

Related Posts with Thumbnails

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: