En «nesten» guide for notatbokelskere

25 notatbøker og ingen av disse er utskrevet. Alle har noen ord i seg, kanskje ti sider mer eller mindre – men alle har flere tomme sider som venter på meg. 13 av bøkene er vanlige notatbøker, resten er av gode gamle Moleskine. I fjor kjøpte jeg et sett med 12 notatbøker, 1 hvor hver måned – men jeg har kun klart å skrive ut én. Alle notatbøkene er en blanding av dagbok, historier, roman ideer og observasjoner fra det som skjer rundt meg. På den ene Moleskine’en har jeg til og med tapet enda en Moleskine notatbok på fordi jeg tenkte å separere dagbok og novellenotater. Henger du med? Her er i hvert fall bilde:

Liste:

fra 3 rad (nederst): To notatbøker fra ARK – den ene kaller jeg «Lille Røde Bok». Linjert. Den andre er «Writers Block» som jeg bruker å skrive i når jeg har skrivesperre. Den er nesten full.

Rad 2: Fem Moleskine notatbøker, 4 linjerte, 2 store, resten små, 1 skissebok. Den 6 boken er en ekte lærnotatbok som er håndbundet. Kjøpt i Camden Market, England 2006.

Rad 1: Seks Moleskine bøker. Alle myke. Bunken med tråd er de 11 notatbøkene for hver måned, og som jeg ikke har skrevet ut enda. Som du ser er det bare 1 grønn notatbok, for den andre bruker jeg som jobbok, ergo – jeg har en til. Men disse er da ikke utskrevet eller nesten ubrukt. Jeg skammer meg.

Til en hver tid har jeg ca 3 av disse i vesken min, den ene er skisseboken som på en måte har blitt Scrapboken min, den andre er den lille linjerte (en av de vanligste) og den tredje er dag for dag notatboken. Det er ikke alltid at jeg i det hele tatt skriver i dem, men av en eller annen grunn gir det meg en sterk betryggende følelse å ha dem i vesken, ta dem opp av og til og bare ta på dem. Ikke spør. Ordene mine er der og jeg antar at det er det viktigste.

… Og jeg vil ha mer mer mer mer. Nå vil jeg ha DENNE. Dette er ikke akkurat en guide, men det er en slags desperat prøvelse fra min side å overbevise meg selv at det ikke er noe galt med meg. Hva er din notatboksvakhet? Hvor mange har du? Jeg utfordrer Virrarr og Binka til å komme med bilde(r) og forklaring.

Related Posts with Thumbnails

6 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Binka sier:

  rask kommentar fra meg her nå, men superkul post, og jeg skal ta utfordringen! den nye moleskinen virker dessuten megaflott. hadde ikke hørt om den, jeg.

 2. Galithralia sier:

  Det er overhodet ikke noe i veien med deg! Jeg har klart å skrive ut en av alle eg har!! Hver gang eg er i en bokhandel må eg tvinge meg vekk fra moleskine avdelingen (tenker: STUDENT!!LITE PENGER!! GÅ VEKK NO!!)

 3. virrvarr sier:

  Hahhahah, fantastisk post!

  Jeg tror jeg må ta flere bilder. Jeg har mange notatbøker. <3

 4. JA! Ta mange bilder! Gå bananas! Gjør meg stolt!:D

 5. kristina sier:

  he-he, kjempekul post.

 6. […] Elisabeth skrev om sine egne notatbøker, utfordret hun blant andre meg til å gjøre det samme. Jeg skal gi deg notatbøker, jeg! «Tell me […]

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: