De beste sangene du hater å høre; liste

Jeg orker ikke mer. Jeg orker ikke å høre en sang til som jeg tror et lite øyeblikk er *min* sang, før jeg i det neste oppdager at det er minst 342 andre som liker samme sang og synger den på Idol med tårer i øynene. Jeg er lei, møkk lei av å høre de samme sangene bli sunget og proklamert om igjen og om igjen. Det verste er jo at de sangene er bra, og fordi de er bra blir de sunget titt og ofte gjennom tidene helt til man rett og slett blir lei. Fine sanger som blir irriterende sanger ender opp som: Klisje sanger. Så jeg har laget en liste i tilfeldig rekkefølge fordi jeg selv mener at disse sangene fortjener å bli lagt ned i Pandoras eske i ca 34 år før de blir spilt igjen, først DA er det ok å høre de igjen.

1. Black Velvet, sunget av Alannah Myles. Gud bedre jeg er så lei den sangen. Hver gang den spilles på radio, hver gang jeg hørte den bli sunget på Idol, hver gang jeg måtte synge den i et kor – ja, da døde jeg litt inni meg og ørene mine blødde ørevoks. Kan ikke noen være så snill å stanse galskapen? Det holder, vi har hørt nok av dette svarte silketøyet, jeg vil heller høre på Leif-Torgunnars spille tuba.

2. Killing me softly, The Fugees. Det finnes grenser for hvor mange ganger jeg klarer å ta innover meg at en dame blir sakte men sikkert dau av å høre en fyr synge. Denne sangen har mistet all mål og mening, fordi alle som har sunget den har fjernet det. Målet er å kunne synge en sang som overrasker lytteren, ikke synge en sang som ca 5435 har sunget før deg, like intenst og fargesprakende. Dette er en sånn sang som man først tror ingen kan, men så synger alle den og man blir bare flau flau. Det er en flau sang.

3. Let it be, The Beatles. Denne gjør litt vondt. Det gjør vondt fordi jeg er en så ihuga Beatles fan, og det gjør vondt fordi den er bra. Men mest av alt gjør det vondt fordi jeg har hørt den i så mange versjoner, sunget av så mange folk, og ødelagt for evig og alltid i «Across the universe«. Den har blitt en klisje, sammen med Yesterday og Hey Jude. Og hør her: Jeg elsker disse sangene. Men jeg haaaaater at det kommer nye versjoner av nye artister som skal prøve å være utrolig kule og musikalsk rik. Det går ikke, ingen kan synge Beatles som Beatles, la de nå ha disse sangen selv. Og klisje? Når de blir sunget på skoleavslutning/åpninger og arrangørene håper det skal bli rørende. Det blir ikke rørende fordi sangene har blitt sunget så alt for mange ganger før. Legg på!

4. No one, Alicia Keys. Denne er ganske ny, men i den store nettverden driver jenter og synger sangen med hele sitt hjerte og ansiktsuttrykk i smerte for full rulle. Dette er en sang jeg ikke liker. Teksten er døll, rytmen er ikke der og budskapet har ikke kommet enda. Gah.

5. I will always love you, Whitney Houston. Huston, we have a problem. Alle jenter som har fått hjertet sitt trampet litt på av og til, helst i 13/14 års alderen, har en tendens til å synge dette makkverket like lenge som Whitney, men enda mer stakkato enn dama fordi det prøves hardt å imponere med et talent som ikke er der. Denne sangen må ta slutt, og den tar slutt nuh!

Denne listen kan selvfølgelig bli lenger, dette er bare toppen av isoporen. Hvis du kan/husker/prøver å glemme en eller flere sanger, skriv gjerne en kommentar og vi kan klage sammen.

Kozemozeoverdoze

Fra kommentarfeltet- Sanger vi har hørt litt for mye av:

Hallelujah; Leonard Cohen

Imagine; John Lennon

Eye of the tiger; Survivor

Thriller – Michael Jackson

Related Posts with Thumbnails

11 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. rigmor sier:

  «Halleluja» – Leonard Cohen.
  Jeg syntes sangen er aldeles nydelig, og det gjør vondt at den må slaktes på nytt og på nytt og på nytt.

  «Imagine» – John Lennon. Vet du at denne finnes i både reggae og suppeversjon?

 2. Et UTMERKET poeng! Jeg er så enig. Reggae sier du? Jeg tror virkelig at jeg mistet neglene mine nå.

 3. Nummer 2 og 5 er i tillegg irriterende covere i seg selv, da. Killing me softly synges originalt av Roberta Flack, og I will always love you er faktisk egentlig ei Dolly Parton-låt.

 4. Galithralia sier:

  æææ Alica Keys No one er fiin =)

 5. Maria sier:

  Jeg likte listen!!
  Spesielt killing me softly er virkelig virkelig oppbrukt sang.
  Kommer ikke noe sanger i farta, men den listen kan fort bli uendelig hvis man begynner å tenke.

 6. Gabby: Du lever i en verden du må ut av!!!!!!!

 7. Helle sier:

  Queen: «We are the champions» og «We will rock you»
  Fine sanger som idrettsverden i stor grad har drept, spesielt «We are the champions». Hvor jævla mange «champions» kan det være på denne jorda?

 8. Acetho sier:

  «Eye of the Tiger»
  Låtene til Kurt Nilsen
  «Thriller» – Dansere i ulike fasonger elsker denne låta. Den er «frekk» og en smule mørk, noe som gjør hestejentene litt farlige. Jeg er så lei.

 9. Esquil sier:

  houston we have a problem :) den er god.

  mye bra musikk her da.

  alt av black eyed peas og fergie etter where is the love ble stygt overspilt i forhold til kvaliteten. my humps my humps osv. og definitivt alt av pussycat dolls.

 10. Esquil: Men greia er at de du nevner der har ikke rukket å bli Gode Klassikere og Klisjé i samme slengen; de er bare dårlig musikk. Det er ikke mange nok artister som har sunget deres sanger omatt til at vi merker hjertestans og galleblærekatarr. Jeg skulle mer enn gjerne skrevet opp «my humps», men den er ikke en bra sang. Det må være en bra sang som sakte men sikkert blir ødelagt; og det er de andre i listen min:) Eller var jeg litt for bablete nå?

 11. Esquil sier:

  Yeah, men du har jo selv postet fra denne kategorien:

  «4. No one, Alicia Keys. (..) Teksten er døll, rytmen er ikke der og budskapet har ikke kommet enda. Gah.»

  I Rest My Case.

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: