Sannheten om å få seg sommerjobb

Jeg har kommet ut av tellingen for hvor mange jobber jeg har søkt på. Den eneste streken jeg setter er å søke jobb på Kiwi, men jeg merker at jeg snart blir en energibunt som krever å få den grønne drakten på meg så fort som mulig. Den irriterende biten er at jeg får både høre og lese at det er stor etterspørsel etter sommervikarer og deltidsarbeidere. Okey! Jeg har manisk oppdatert mailen min, panisk sjekket mobildekkingen og fanatisk diskutert med vennene mine hva som er galt med dages samfunn.

Er det noe jeg går glipp av? Jeg vil ha jobb! Jeg var en millimeter fra å få jobb i Bokkilden, men da måtte jeg komme meg fortere enn Hiroshimabomben til Oslo. Jeg har pepet mer enn nok «Crivens!» i løpet av uken, og for hver eneste søknad jeg har sendt, jo mer faller håpene mine om at jeg får en jobb. Jeg gjør hva som helst (shush!), så lenge det ikke er en jobb på kiwi eller å røre en hårete rygg. Jeg kan lage kaffe, selge bøker, elektronikk og snakke med gamle som trenger det. Jeg gir meg ikke, og jeg har konkurranseinstinkter. I hvert fall nok til at jeg ikke føler meg ond. Så hva skjer med verden? Skal jeg bare sitte her og søke til neglebåndene mine spyr galle, få emailer om at søknaden min er mottatt og «du blir kontaktet hvis søknaden din er av interesse», for så å ikke høre noe?

Problemet med jobb er at man trenger kontakter. En venn som jobber i en bransje, og som kjenner deg, tilbyr deg jobb etc. Kontakter er alt. Da har du noe å støtte deg til, noen som alltid er der og vil ha noe å tilby. Med kontakter trenger du ikke å søke på sommerjobb.no fordi du kan alltids klage din nød til en venn eller noen i familien og POFF så skjer det en verbal avtale om at du kan da alltids jobbe hos oss! Jeg har ingen kontakter. Ikke en eneste en. Det er vanskelig for meg å få jobb da. Bokkilden jobben var det nærmeste jeg kom, men en telefonsamtale som i noen nanosekunder forandret hele meg og min framtid. Såh:

Jeg trenger en sommerjobb, i hvert fall fram til jeg reiser til Tromsø. Og jeg har søkt på jobb hos ICA (og de har mottatt søknaden blah blah blah). Det er ikke Kiwi, men hooooooi det er like før. Hjelp.

Related Posts with Thumbnails

No kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Binka sier:

  du har rett. kontakter er alfa omega. men du hadde jo vært DEN perfekte bokhandleren! vær pågående, vær sjarmerende og deklamer høylytt din store forkjærlighet for bøker :D

 2. Åh Binka, du gleder min sarte sjel. Ja, jeg liker å tro at jeg hadde rocket bokhandlersokkene rett av, og jeg har ordene nok til å skrive en satans bra cv, men når det ikke kommer noen vei, uansett hvor standhaftig jeg er – da blir jeg ganske vrælete..

 3. Simbelmynë sier:

  hie hopp, livet som ung skal jo ikke være enkelt:P

 4. Sant nok, men vanskeligere burde det ikke bli. øh.

 5. Dyv sier:

  Hey, du er jo kreativ, prøv å lage en søknad som skiller seg litt ut, og om du ikke har hørt noe etter en liten stund, ring/send mail/dukk opp personlig, og vis at dette er noe du vil, men ikke ‘be på dine knær’ type ting. Jeg fikk napp på første forsøk, uten kontakter, så det er mulig! Gudd løkk:)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: