Siste post fra folkehøgskolen

Jeg hadde tenkt at denne posten skulle være rimelig kul. Jeg skulle fylle den til randen med humor, satire og seksuelle referanser til å ta og føle på. Å komme til en konklusjon for dette året er umulig for meg. Jeg kan ikke si at jeg har 1 hel konklusjon for alt som har skjedd. Det eneste jeg faktisk vet med sikkerhet er at jeg ikke, under noen omstendigheter what so evah kommer til å savne maten. Det gjør noe med deg når du får tørt brød, svett ost og slapp skinke hver eneste dag. Du mister håpet og tenker at du like gjerne bare kan spise plastikkplantene nå.

Jeg gleder meg til å slutte, og jeg gleder meg til å besøke russevennene mine i Oz. Jeg gleder meg til å være i Hellas når det er 17 mai og jeg gleder meg til skolestart den 13 august. Og jeg gleder meg til jeg fyller tyve år. I går var jeg en 16 år gammel jente som begynte å blogge, i dag er jeg 19 og litt til som fortsatt skriver. Tankene mine er tilfeldige, i en annen rekkefølge og øh – jah. Høh.

Og jeg gleder meg til Eric Clapton konsert den 6 august. Jeg gleder meg

Mens jeg skriver dette merker jeg en slags økende irritasjon over ting jeg ikke får sagt. For i motsetning til andre er jeg skummelt likegyldig til dette året. Jeg irriterer meg over at folk lovpriser fhs-året sitt som en livsforandring og at de knyttet seg til det som en hund i bånd – for jeg har ikke knyttet meg til denne skolen, jeg har knyttet meg til det som kommer etterpå, den behagelige trygge tanken på at jeg har sikret meg 3 år fram tid hvor jeg vet hvor jeg skal være. Det er det som er greia med folkehøgskole: de fleste som går her vet ikke hva de vil etterpå og bruker store deler av tiden her på å fortrenge tankene og fortrenge fakta. Det irriterer meg. Så når alt er over klarer de ikke å takle det. Og velger heller å jobbe. Det irriterer meg, og da irriterer jeg meg selv. Empati er nøkkelen her. Hvorfor? Det bare er sånn.

Men jeg har hatt det fint her. Jeg har sovet alt for mye, og kjedet meg. Jeg liker å kjede meg. For da – da skriver jeg. Og skrive har jeg gjort. Visst faen. Takk for i år.Vennskap

Related Posts with Thumbnails

4 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Galithralia sier:

  så fint skrevet! håper vi klarer å møtes i løpet av sommeren og at eg får besøkt deg i tromsø =D Begynner å jobbe 23 mai btw!!

 2. Elisabeth Iskrem sier:

  Tusen takk! :) Selvfølgelig håper jeg du kan besøke meg, uten deg ingen meg. Siden du ikke begynner tidligere får vi mer tid sammen! :)

 3. mirakel sier:

  Jeg er nok litt lik deg. For min del er fhs-året et godt år, men de tre årene på høgskole var fantastisk mye bedre. Når det er sagt så lærte jeg faktisk mer enn jeg trodde på fhs. Jeg lærte hvordan det er å bo på et sted med mange merkelige folk, jeg lærte hvordan man blir kjent med nye og jeg lærte ganske mye om meg selv. Men det kom liksom ikke frem før etter en stund.

  Vel. Lykke til videre, da. :)

 4. Elisabeth Iskrem sier:

  Mirakel: Ja, det er litt sånn det har vært for meg også, jeg har lært om menneskene, å bo alene, overleve det å dele kjøkken og bad etc, men faglig har jeg ikke lært mye. Og det irriterer meg litt, at jeg ikke lærte så mye faglig når jeg gikk på skrivelinjen. Men jeg tror kanskje at det kommer til å gå opp for meg senere. Tusen takk for kommentar! :)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: