Det som var mitt blir ditt

Jeg sitter her og vet at det er dette øyeblikket jeg må ta vare på. Dette sekunder uten stress, uten lekser, uten eksamen. Jeg sitter utenfor internat 5 og drikker svart kaffe mens solen treffer meg i øynene og gjør at jeg nesten nyser – men ikke helt. Jeg sitter her og tenker så lite som mulig. Igjen får jeg følelsen av at jeg er voksen. Om knappe 2 måneder er jeg plutselig 20 år og for første gang i livet mitt uten mamma eller pappa til å feire bursdagen min med.

Og jeg er merkelig nok ok med det hele. Jeg får ikke tårer i øynene, jeg føler meg ikke ensom og jeg får ikke angst av å tenke på framtidige studier. For meg er det bare en del av livet. Og jeg satte livet på pause da jeg valgte et år på folkehøgskole. Nå er det på Play igjen, og jeg liker følelsen den gir meg.

Jeg sitter og ser på hvordan de andre oppfører seg. Det slår meg at det er nesten som om noen ikke helt vil godta at 33 uker er over, fordi studielivet ikke er noe de vil takle. Jeg er naiv nok til å lure på hvorfor de ikke forberedte seg på forhånd. Slik jeg gjorde. Jeg knyttet meg ikke like mye til skolen, slik som andre gjorde, jeg knyttet meg ikke til lærere eller til dette rommet jeg har sovet i.

Men jeg knyttet meg til elevene, elever som jeg med sikkerhet vet at jeg kommer til å se igjen. Jeg gikk ikke på denne skolen for å stå på parkeringsplassen og gråte om 3 dager fordi jeg ikke får se vennene mine igjen – nei, jeg gikk på denne skolen for å få vennskap som i hele meg vil vare. Det er da ikke farvel? Det er jo bare pause. 6 av oss skal til Tromsø. Resten ser jeg igjen til neste år ved skoletreff, og samtidig møter jeg elevene som begynner her etter meg.

Det er bare en del av livet. Og livet for meg er å vite hvor mine neste 3 år skal foregå. Et år på folkehøgskole kan til tider får deg til å glemme hva du skal etterpå, og for noen betyr det panikk. For andre er det en lettelse å få komme seg bort. Jeg tar det som en selvfølge. Folkehøgskole er det smarteste valget jeg har tatt når det gjelder min skolegang, men når jeg har sagt det er det også fordi jeg hele tiden hadde i tankene at jeg skulle ha flere eksamener i framtiden. Jeg er forberedt på å få et slags leksesjokk oppi Nord, men jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagere.

Det er 3 dager igjen og nå er rommet mitt nesten ikke mitt lenger.

Related Posts with Thumbnails

1 kommentar | Skriv en kommentar

  1. Elizabeth sier:

    bra d e andre som òg tenker og funderer litt no når d nærmer seg skoleslutt på alle kanter. høres ut som du tar høsten på strak arm, d e bra! jeg e fortsatt mer i humør for et år uten eksamener og skole, men hva d året skulle inneholde av fornuft må gudene vite :p

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: