Da Elisabeth Iskrem møtte Patty Smith

Det var helt tilfeldig. Hun gikk 2 meter unna meg, sammen med en av sine venner – kledt svarte posete klær og tok bilder av Svaneapoteket med sin polariod kamera. Jeg stanset midt i veien og stirret på kvinnen som passerte meg og begynte å lurte på hvor jeg hadde sett denne skapningen før. Og så gikk det opp for meg at det var damen på plakaten, Patty Smith. Jeg virret rundt for å dele øyeblikket med noen andre utenom pappa (som også hadde kjent henne igjen – han har vært på konsert en gang i tiden), men alle bare gikk forbi henne. Jeg gapte, pep og sa ulogiske ord. Løp etter pappa, fikk låne en en fjærpenn (ikke spør) og så tasset jeg forsiktig bort til kvinnen kledt i svart.

Jeg unnskyldte meg forsiktig og hun smilte rolig tilabake. Selvfølgelig kunne jeg få autografen, hva jeg het? Elisabeth. Hun skrev i boken jeg nettopp hadde kjøpt (Wicked) «To Elisabeth, people have the power – Patty Smith». Jeg klarte å prestere de samme gamle klisjeene av «Du er en virkelig inspirerende artist,» «Håper du har det fint her i Bergen!» som alle andre sier, så løp jeg tilbake til pappa. Jeg skalv som et aspeløv og sendte melding til nesten alle på kontaktlisten min etterpå. Patty Smith! Det som skremmer meg mest er at hvis hun i tillegg hadde vært en forfatter (men da måtte jeg i så fall vite det da jeg så henne, nå hjelper det ikke), hadde jeg mistet hodet HELT.

For øvrig kan du lese mer om henne hos Frøken Martinsen HER.

Related Posts with Thumbnails

3 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. tm sier:

  du vet, patti er faktisk forfatter også ;)

 2. Elisabeth Iskrem sier:

  Jepp, noe som jeg fant ut etterpå;) Hadde jeg visst det når jeg løp mot henne, ville oppførselen min vært heeeeelt… ja.

 3. Binka sier:

  det var utrolig gøy å være en av de som fikk sms fra deg om dette! følte meg litt dum som ikke har noe spesielt forhold til patty smith…jeg må visst begynne å følge med.

  fjærpenn?
  lekkert :)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: