Skriveuke, Morrissey og alt for masse kaffe

Den som sier at skriving ikke er jobb kan helle karsk i øyekroken og knaske litt rottegift. Jeg går nå inn min andre uke hvor vi har linjefag på skolen – noe som for meg betyr å skrive. Etter NaNoWriMo begikk hjernecellene mine et meget fantasiløst selvmord (fantasien forsvant etter ord 51.280) og nå bruker jeg mye av tiden på å ta opp igjen tapt søvn mens stemmen til Morrissey og Sufjan Stevens (derav de syv ordene her om dagen, jeg følte meg som et orkester når han sang) spilles på Ipoden (Noddy heter den).

Skriving er jobb. Man må finne på noe, lage liv, ende liv og ikke minst gi livene noen jææææævlig bra historier. For meg er blogging stort sett den eneste plassen hvor jeg kan fortelle dørgende sannhet og siden jeg har skrevet komplett kjønnssykdom i over to uker allerede (den NaNoWriMo romanen skal printes ut og så skal jeg bedrive eksorsisme på den) syntes jeg faktisk at alt jeg skriver nå er så dørgende kjedelig at det er like før jeg prøver å gjøre mitt eget liv om til en roman.

…………….øh.

Vent litt.

Det har jeg jo gjort allerede ha ha ha ha ha ha ha(<— ytterst panisk og eviggående latter).

Jakten går mye ut på å finne et sted hvor jeg føler skrivingen kommer. Dette er så og si nesten umulig siden det er kaldt ute og jeg hater å fryse. Jeg kan sitte ute på steinbenken og risikere blærekatarr, forkjølelse og sprukne lepper – ELLER bare sitte på rommet og stirre på kaffekoppen mens kaffetrakteren bak meg (ja. jeg har kaffetrakter på rommet….) putrer og går.

Jeg tror jeg tar kaffetrakteren med meg ut i stedet og skriver om den.

Related Posts with Thumbnails

6 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Ithil sier:

  Du har fått din første bokforside! Riktignok har navnet ditt fått et fransk schwung for å matche tittelen og krim er kanskje ikke din sjanger, men…
  Meurtre, ma cherie

 2. Elisabeth Iskrem sier:

  Åh dæven. Men…. er det virkelig ment til meg? Jeg ble litt målløs. Og litt forelsket i deg. Hvorfor valgte du navnet mitt?

  (ps. S ikke z;) )

 3. Ithil sier:

  Fransk schwung = Z istedet for S, men hvis du vil, kan jeg godt forandre det til S :)
  Vi fikk en stuntoppgave på skolen idag: «Lag forsiden til en kriminalroman». Valgte deg som «forfatter» fordi du er kul ;D

 4. Elisabeth Iskrem sier:

  Oioioi. Teknisk sett er jeg ikke «forfatter» engang så nå ble jeg helt satt ut, igjen! Neste gang vi treffes skal du få dobbel dose jordbær og cookies! <3

 5. røverdatter sier:

  Hm…Nå aner jo ikke jeg hvordan du jobber og hva en forfatter egentlig bør og ikke bør, så du er hjertelig velkommen til å se bort i fra denne kommentaren hvis jeg er på jordet.
  Mitt tips er nemlig å se på folk. Gå deg en tur i byen (i laaangsomt tempo) og betrakt menneskene rundt deg. Kroppsspråk, -holdning, gange, blikk osv kan fortelle egne historier. Kanskje kan du høre noe de sier?
  Tja, jeg vet ikke, men kanskje det kan være til inspirasjon eller mat for fantasien?

 6. binka // www.elefantzonen.com sier:

  Jeg digger dette innlegget. Det er som tatt ut av en … bok. Eller noe. Veldig bra…

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: