Elevstevne

I natt klokken tre reiser Nora til Ghana, jeg kommer til å bo alene i to uker og ikke høre pusten hennes om natten. Det blir rart. Jeg har blitt så vant med å høre at hun klør på bena sine før hun sovner og av og til halvsynger i søvne. Det er 5 stykker som drar, noen litt fram og tilbake. U-Landslinjen og Friluftsliv har praksisuke, noe som gjør at disse to ukene på skolen blir betydelig stille. Skrivelinjen skal ha skriveuke, og jeg skal sitte bak tastaturet og skrive på historiene mine helt til øynene lukker seg midt i en setning.

I går hadde vi besøk av tidligere elever og jeg hadde håpet å få snakke med noen som gikk på linjen min, men det hele utfoldet seg til en deprimerende stemning hvor ingen ville prate med oss og bare sa ting til læreren vår som spurte. På Internat 5 hadde vi stått på og vasket, ryddet rommet slik at det ble Falsk Renhet («Ja, vi har det alltid like rent som dette, her er det ingen hybelkaniner som kommer forbi støvsugeren!») og det luktet dugg i hele gangen. Vi var forberedt på at de tidligere elevene skulle komme og se på sine gamle rom, men kom det noen?

Neida. De ville jo ikke prate med oss, bare med sine gamle skolevenner. Det hele var en real nedtur hvor de fleste bare gikk forbi oss og smilte med munnen når man måtte se på hverandre. Jeg klarte å huke tak i en god sjel, likevel. Julian som gikk på skrivelinjen i fjor foret meg med info om Irlandsturen, skriveuken og om lærerne. Vi pratet om skriving og hva vi skrev. Julian var snill. Den eneste.

Hvor er høfligheten?! En ting er helt klart, og det er at til neste år skal jeg hoppe på ryggen til neste års skrivelinje elever og tvinge dem til å snakke med meg. Ærlig talt.

PS: om noen av fjorårets elever skulle komme til å lese dette står jeg fortsatt på mitt. Sånn er det.

Related Posts with Thumbnails

3 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. emelie sier:

  Teite mennesker, spør du meg. Jeg hadde også trodd at man dro tilbake for å møte årets kull – ikke bare for å snakke med gamle kjente.

  Får vi lese noe av det du skriver på, forresten?

 2. Elisabeth Ice Cream sier:

  Ja, de var teite.

  Jeg kommer ikke til å poste noe i bloggen, men hvis det er et stort ønske om å lese – så kan jeg sende via email=) Vil ikke risikere plaigat:)

 3. Simbelmynë sier:

  huff, så teite mennesker! Tenk å ikke gjøre akkurat det de kom for!

  Og jaaa! Send mail:D *gleeede seg* *smiiile-med-mund-og-ØYNE*

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: