National Novel Writing Month

Kjøleskapet er fullt!

Uansett hvor mange ganger jeg åpner og lukker kjøleskapet, uansett hvor lenge jeg stirrer inn i det hvite rom som bugner av mat og drikke, blir det eneste jeg tar ut en kartong melk. Etter femten minutter kobler hjernen min ut, fordi jeg overanstrenger meg ved tanken på å skrive en roman på 50 000 ord i løpet av november måned.

Jeg åpner kjøleskapet igjen, stirrer på alt som bugner (og sikkert går ut på dato der og da) over og blir mindre spispart etter hvert som sekundene går. Ett eller annet sted der inne må det jo være noe jeg kan knaske på, tenker jeg. Etter enda noen minutter med åpning og lukking av kjøleskapet slår jeg fast at vi har for mye mat, vi har jo ikke NOE godt som i det hele tatt er innenfor synlig rekkevidde og spiselig.

Jeg setter meg foran dataen og åpner et word – dokumentet igjen. Nei du, jeg kan ikke skrive 50 000 ord i november. Ikke når jeg er på skolen i tillegg. Det tok meg to år å klare å fullføre romanen min på litt over 60 000 ord, så nå satser jeg på 20 000.

Kjøleskapet er fortsatt fullt, jeg står og stirrer. Da tar vi kaffe.

Related Posts with Thumbnails

6 kommentarer | Skriv en kommentar

 1. Maren sier:

  Jøss.
  Lykke til!!
  Er det et spesielt tema man MÅ skrive om?

 2. Elisabeth Ice Cream sier:

  Man kan skrive om akkurat det man føler for. Du kan selvfølgelig ikke skrive samme ordet 50 000 ganger. Når man har skrevet litt om litt sender man det inn til en «teller» som teller ordene dine og driver deg nærmere og nærmere en bedre selvfølelse.

  Takk^^

 3. Maren sier:

  Så lurt!
  Hvis jeg får et plutselig stikk av for mye fritid, så skal jeg sørenmeg melde meg på den der, altså!

 4. Elisabeth Ice Cream sier:

  Jeg anbefaler alle å prøve. Det er kjempegøy! Og du møter masse spennende folk der. Jeg råder til til å lese litt på siden før du eventuellt melder deg inn. Som sagt, det er viktig at du prioriterer skole først. Det er derfor jeg satser på 20 000.

  ;)

 5. Silje sier:

  åh, lykke til med skriving! :D

 6. Shoaib sier:

  Høres spennende ut … har tenkt mye på å skrive en samtidsroman, kanksje dette kan være sjansen? samtidig, jeg skal være endel borte i november, blant annet til Bergen og Trondheim, men ville vært morsomt å delta og prøve seg ihvertfall da! fremdeles noen dager å tenke seg om på … :)

Skriv en kommentar

Elisabeth Iskrem

Ta kontakt? Mail meg på elisabethic@gmail.com

Kategorier: